Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie nieuwe fietsroutes langs 22 kwekers in het Westland

Op dinsdagmiddag 26 maart is de Kassen Route Westland geïntroduceerd tijdens de opening van het toeristisch seizoen door Bezoek Westland bij Tomatoworld in Honselersdijk. Dat meldt het AD. Bezoek Westland toont drie nieuwe fietsroutes langs kassen op hun site. Tijdens de tocht zijn er tussenstops bij tuinbouwbedrijven. Via een QR-code kan men meer te weten komen over wat er achter het glas gebeurt. Op initiatief van de gemeente Westland is in 2022 subsidie aangevraagd bij de provincie Zuid-Holland om de Westlandse kassen 'beleefbaar' te maken.

De eerste route is 36,5 km lang waarbij kennis gemaakt kan worden met pepers, bloemen en groenten. Tijdens de tweede route maakt men kennis met tien tuinbouwbedrijven en fietst men 35,8 km. In de derde fietsroute ziet men zes tuinbouwbedrijven en kilometers diepe boorputten, bloemen en groenten. Deze route is 22,6 km lang. Wethouder Anko Goudswaard: "We willen mensen laten zien wat er gebeurt in de Westlandse kassen."

Bron: AD & Kassen Route Westland

Indexfoto: archiefbeeld Dwars door de Kas 2018

Publicatiedatum: