Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
concept iGreen Plant Bag ontwikkeld

Plant op de rug beschermt tegen fijnstof

SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland) is ervan overtuigd dat de luchtzuiverende werking van planten tot waarde gebracht kan worden in een draagbaar systeem voor schone lucht. Na uitschrijving van een ontwerpwedstrijd, ontwikkelde SIGN met TU Delft studenten een prototype van de draagbare luchtzuiverende rugzak op basis van plantwortelsubstraat. Het nieuws van het project ging vorige week de hele wereld over.



Zo was het prototype afgelopen maandag op tv bij Tijd voor Max. De komende maanden werkt SIGN aan de verfijning van het prototype, het testen van diverse plantwortelsubstraten en het valideren van de inname van schone lucht. De rugtas biedt buiten bescherming tegen met name fijn stof. De lucht reinigende unit is uit de rugtas te halen en op kantoor of thuis te plaatsen waar hij ook andere schadelijke stoffen uit de lucht reinigt. Bekijk hier hoe de rugtas werkt.



Luchtverontreiniging is wereldwijd één van de grootste problemen. Het betreft met name fijn stof, ozon en uitstootgassen. Uiteraard is het doel om op lange termijn luchtverontreiniging te beperken en te voorkomen; voorlopig is bescherming nog van groot belang. Bewezen is dat planten lucht reinigen. Het reinigen gebeurt met name in het wortelgebied. Het metabolisme bij de wortels en micro-organismen absorberen schadelijke vluchtige stoffen, wat een standaard masker niet afvangt. Planten dragen daarnaast bij aan een gevoel van veiligheid en gezondheid.

Stichting SIGN is een initiatief van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Economische Zaken.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: