Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ISO Cutting Planter

ISO Group en Florensis tillen steksteken naar hoger plan

De samenwerking tussen de ISO Group en Florensis voor wat betreft de ISO Cutting Planter 2500 gaat al terug naar 2015. In die periode is lange tijd gesproken over de wensen en eisen waaraan de steksteker, zoals de ISO Cutting Planter 2500 bij Florensis wordt genoemd, zou moeten voldoen. Vooral snelheid en kwaliteit van het planten was daarbij belangrijk.



Arbeidsbesparing en hogere plantkwaliteit
Doel van de steksteker was niet alleen arbeidsbesparing maar ook een hogere plantkwaliteit en uniform steksteken. Samen met Florensis is ISO Group daarom aan de slag gegaan. Vooral met het oppakken van het stek en het zonder beschadigingen aan steel of plant weg te kunnen steken.

Wat ISO Group in de markt merkt is dat er niet alleen gezocht wordt naar meer bedrijfszekerheid voor wat betreft de kosten van het steksteken maar dat er ook steeds meer naar kwaliteit van planten wordt gekeken. Goed stek is daarbij van groot belang. Een zichtbare steel en uniforme stek zorgen voor optimale efficiëntie van de steksteker.



Samenwerking
In het eerste seizoen steksteken zijn Florensis en ISO Group daarom ook samen op zoek gegaan naar de ideale combinatie stek- en planthandeling van de machine.
Door deze goede samenwerking is het op dit moment mogelijk om snelheden te halen die over de 2.500 stekjes per uur gaan. Met deze aantallen en uniforme stek kunnen de machines binnen een zeer snelle tijd worden terugverdiend alleen al op arbeid, nog los van de kwaliteitsverbetering.

Om die reden is Florensis dan ook eind 2016 gestart met 5 stekstekers die de afgelopen maanden vol in het productieproces meedraaien. Om en rond de stekstekers lopen 2 medewerkers voor de controle, logistiek en bediening van de machines. Hiermee steken 2 mensen gemiddeld zo’n 11.000 tot 12.000 stekken per uur.



Bedieningsgemak

“De machines zijn niet moeilijk te bedienen, al moet je geen angst hebben voor computers”, aldus Edwin Kodde, External Contracts Manager bij Florensis. “Maar we zien dat als je het finetunen van de software met de stekken leuk vindt dan is steksteken ineens een hele leuke en uitdagende bezigheid geworden. Je ziet direct het resultaat. Per soort zijn namelijk zaken als steekdiepte en offset te bepalen die ervoor zorgen dat iedere stek op de voor hen beste wijze en zo uniform mogelijk kan worden gestoken. “

Hoogwaardig stekmateriaal
Ook hier is goed en uniform stekmateriaal de basis om de instellingen van de steksteker optimaal te krijgen. Zelfs met de zelflerende software in de machine blijft goed stekmateriaal de basis voor het succes van de machine. Qua teeltresultaat ziet Florensis met name bij kleine stekken verbeteringen ten opzichte van ouderwets handmatig steksteken. Zowel ISO Group als Florensis zijn deze week aanwezig op de HortiContact beurs in Gorinchem om u meer te vertellen over de mogelijkheden van automatisch steksteken.

Voor meer informatie:
Florensis
Langeweg 77-85
3342 LD Hendrik-Ido-Ambacht
T: +31 78 623 3200
F: +31 78 610 4411
E: florensis@florensis.com
www.florensis.nl


ISO Group
Contactpersoon: Raymond van den Berg
Middelkampseweg 9
5311 PC Gameren
M: +31(0) 6 10 99 06 47
E: r.vandenberg@iso-group.nl
www.iso-group.nl
Publicatiedatum: