Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In 2017 eet je bloemen en zet je kruiden in een vaas

Tholen - Eetbare bloemen zijn al een tijdje niet meer weg te denken uit de tuinbouw en naar mate het product bekender wordt, groeit de populariteit ook mee. Wie echt enthousiast is over de combinatie van voedsel en decoratie, kan nog een stapje verder gaan. Het eetbare boeket is het nieuwste van het nieuwste.

De boeketten zijn een initiatief van de nieuwe Belgische bio-kwekerij Juffer. Het bedrijf, nabij Melsele, wordt gerund door Veerle Huybrechts. "Mijn ouders hebben een bloemenwinkel, mijn zus ook. Als kind zat ik altijd in de kruidenboeken te neuzen. Nu heb ik zelf besloten iets te doen met mijn passie", vertelt Veerle, die landbouw, bloemen, bio en kruiden combineert in haar bedrijf.

In het assortiment van Juffer zijn inmiddels verschillende, seizoensgebonden en eetbare boeketten te vinden. Zo kun je met het theeboeket kruidenthee zetten, zitten er in het saladeboeket diverse frisse groene producten en eetbare bloemen en kun je met het kookboeket je eten bereiden. "We zoeken naar alles wat mooi is en wat smaak heeft. Dat zijn kruiden, maar ook bijvoorbeeld de bloemen van de zuring. Het zijn producten die veel smaak hebben en producten die eetbaar zijn en esthetisch groot effect hebben."



De producten van de kwekerij worden direct aan de consument verkocht. Dat gaat onder andere via abonnementen en via een webshop. Ook belevert Veerle horecazaken in de regio en richt ze zich op bedrijven en evenementorganisatoren. "De tuin is 1200 meter, dus daar kan ik nog niet van leven. Nu is het verder zoeken naar grond, kennis en ervaring: hoe kunnen we steviger product kweken en verder professionaliseren", vertelt ze.

Bekijk de website van Juffer hier.