Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoeksvoorstel voor aanpak fusarium ingediend

Met financiële steun van Stimuflori is onder leiding van prof. dr. Martijn Rep een onderzoeksvoorstel ingediend voor aanpak van fusarium (ook wel bolrot of zuur) in tulp. Wereldwijd domineren Nederlandse bedrijven de veredeling, teelt en handel in tulp. Ruim 80% van de productie vindt in Nederland plaats en men verwacht dat alleen tot 2023 de vraag naar snijtulpen kan groeien naar 1 miljard stelen. Echter, de tulp wordt net als andere gewassen bedreigd door ziekten en plagen en fusarium behoort tot één van de meest schadelijke. Met financiële steun van Stimuflori is onder leiding van Martijn Rep een onderzoeksvoorstel ingediend bij de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen. De groep van Martijn Rep is gespecialiseerd in moleculair genetisch onderzoek naar fusarium en wordt wereldwijd erkend als leidend. Uiteindelijk leidt het onderzoek tot een moleculaire detectiemethode waardoor de bedrijven in vroeg stadium aan kunnen tonen of bollen al dan niet besmet zijn. Het is de bedoeling dat op relatief korte termijn de deelnemende bedrijven uitzicht hebben om met hun meest resistente rassen tegen fusarium aan de slag te gaan.



Dit project van AGC is in lijn met de ambitie van Next Level Sierteeltveredeling om de sierteeltsector te verduurzamen en daarmee een gezonde en vitale toekomst te bieden.

Auteur: Amsterdam Green Campus& bron: FlowerScience
Publicatiedatum: