Landgard heeft nu al, twee jaar voor het mogelijke aflopen van de huidige financiering, een nieuwe, duidelijk verbeterde herfinanciering voor de lange termijn afgesloten. Daarmee is de financiering van telerscoöperatie Landgard met een jaaromzet van meer dan 1,9 miljard euro en haar 3.300 leden voor de lange termijn tot het jaar 2023 geregeld.
De nieuwe financiering heeft een maximale looptijd van vijf jaar met drie jaar basislooptijd en twee verleningsopties van elk een jaar. Het rentetarief kon verder geoptimaliseerd worden en leidt vanaf 2019 tot duidelijk lagere financieringskosten voor Landgard.
Lokale en nationale focus
De financiering werd met de twee Mandated Lead Arrangers (MLA) – DZ Bank en Commerzbank – met ondersteuning van de NIBC opgezet en gerealiseerd. De financiering is samengesteld uit een bankportfolio van tien instituten met lokale en nationale focus en die vanwege hun structuur en strategische oriëntatie bij de telerscoöperatie Landgard en de relevante markten passen.
De juridische begeleiding, controle en realisatie geschiedt aan de kant van Landgard door het beproefde team van advocatenkantoor Aderhold, dr. Lehleiter en dr. Hoppe.
Herstructurering
Een belangrijke voorwaarde voor de nu mogelijke herfinanciering was het teruggewonnen vertrouwen door de succesvolle herstructurering van Landgard, de organische groei van de afgelopen jaren, de nieuwe strategische oriëntatie en de transparantie jegens lidbedrijven, strategische klanten en externe partners.
Toekomstgerichte investeringen
„Samen hebben we veel bereikt voor telerscoöperatie Landgard. Hartelijk dank“, zei Armin Rehberg, bestuursvoorzitter van Landgard eG. Met deze financiering maakt Landgard zich klaar voor de toekomst en kunnen er consequent toekomstgerichte investeringen worden gedaan in de IT-sector, de standplaatsoptimalisatie zoals de nieuwbouw van de cash & carry-markt in Neuss, of nieuwe vestigingen voor opslag zoals in Rade, Berbersdorf en München.