Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Infia gebruikt geen virgin materiaal meer voor zijn PET productie

Infia is in 2004 overgenomen door de Linpac Group en vorig jaar zijn Linpac en Klöckner Pentaplast samengevoegd tot één bedrijf met een omzet van 2 miljard euro. Onder de merknaam Infia produceren wij schalen en deksels voor de AGF sector. "We produceren dit in een fabriek in Bertinoro(Italië) en in Valencia (Spanje). De verpakkingen worden geëxporteerd naar meer dan 80 landen en hebben in 2018 meer dan 30.000 ton aan schalen geproduceerd. Voor de Nederlandse markt leveren we rechtstreeks vanaf onze fabrieken, maar ook vanaf onze magazijnen in Nederland", aldus Joop de Vries.

"Binnen de groep en dus ook bij Infia produceren we alle schalen in 100% RPET en kopen hiervoor dus geen virgin materialen meer in. Alle RPET grondstoffen welke wij gebruiken zijn Post Consumer Waste(PCW). Als grondstof krijgen wij gewassen flakes van PCW R-PET binnen, maar dit materiaal is dan nog niet voedselgeschikt. Wij maken dit materiaal voedselgeschikt met het door de EFSA goedgekeurde Superclean machines. Hierdoor mag het gerecyclede materiaal direct in contact met voedsel en hoeven wij het RPET niet op te sluiten door 2 lagen APET(A-B-A systeem). Bij het A-B-A systeem wordt normaal gesproken nog steeds tussen de 20% en 40% virgin APET gebruikt."

"Een tweede voordeel van 100% RPET is de veel lagere uitstoot van CO2. Bij een productie van 32.300 ton aan gerecycled PET besparen we 70.000 ton aan CO2 ten opzichte van APET. De besparing ten opzichte van de A-B-A constructie is 14.000 ton CO2 bij 80% RPET en 28.000 ton CO2 bij een 60% RPET-aandeel. Ook ten opzichte van andere materialen die milieuvriendelijker lijken, is de CO2 uitstoot van RPET lager. Naast de keuze voor RPET maken we onze schalen ook zo licht mogelijk om materiaal en CO2 uitstoot te beperken. Ook zijn de meeste schalen geschikt voor topseal om de deksels te besparen", vertelt Joop.

"Verder moeten we ons realiseren dat we nog niet zonder plastic kunnen. Als we massaal overschakelen naar alternatieve materialen, dan krijgen we problemen met onvoldoende grondstoffen. Verder is de ontwikkeling van afbreekbare- en bio kunststoffen nog niet ver genoeg om het nu al breed in te zetten. We hebben binnen de groep een innovatie afdeling, die hier continu mee bezig is. We moeten er voor zorgen dat we het plastic recyclen en dat het niet in de oceaan terecht komt. Wij kunnen ons steentje bijdragen door zoveel mogelijk gerecycled materiaal en geen nieuwe(virgin) materialen te gebruiken", besluit Joop.

Meer informatie:
Linpac Packaging
Joop de Vries
T: +31 513 657 121
M: +31 653 246 167
E: [email protected]

Publicatiedatum: