Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rechter keurt akkoord teler met schuldeisers goed

De Rechtbank Rotterdam heeft vorige week een akkoord dat een teler heeft gesloten met schuldeisers om een dreigend faillissement af te wenden goedgekeurd. Eerder dit voorjaar kreeg de teler al oogstkrediet om te kunnen blijven bestaan. 

De rechter liet eerder dit voorjaar al weten dat schuldeisers bij het akkoord gebaat zouden zijn én dat er geen bezwaar werd gezien in ongelijke behandeling van concurrente schuldeisers. 

Financiële nood
Door grote investeringen in het verleden, een verliesgevende periode van enkele jaren, de reparatie van een defecte warmtevoorziening en tegenvallende prijsvorming van de producten mede als gevolg van de Covid-19 pandemie verkeert de teler in financiële nood. Het gaat bij de teler om seizoensgebonden exploitatie met oogst van eind maart tot begin november. Daarbuiten worden ter voorbereiding van een nieuwe teelt alleen kosten gemaakt.

De teler heeft op jaarbasis een omzet van 7 miljoen euro. Medio januari had de teler te maken met een debetstand van bijna 6,5 ton. In november 2020 werd een streep getrokken voor schulden bij concurrente schuldeisers. Concurrente schuldeisers met vorderingen van vóór die datum werd een akkoord aangeboden en concurrente schuldeisers met vorderingen van ná die datum worden betaald met krediet van de bank. 

Bron: De Rechtspraak