Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vireõ bijt spits Trade Fair af op eigen tuin

Tholen - Parallel aan de Trade Fair organiseert Vireõ deze en volgende week een eigen beurs, de Vireõ Fair.

Dat moet natuurlijk niet iedereen gaan doen, maar vanuit het perspectief van de plantenreus is er wel iets voor te zeggen. Zo telt het assortiment inmiddels meer dan 200 producten, zit men op een steenworp afstand van de veiling en hebben Pieter Middelkoop en Martin Hogenboom de afgelopen jaren uitgebreid ‘geoefend’ met het organiseren van eigen huisbeursjes. Daarnaast is er veel te zien: de centrale verwerkings- en verzamelruimte is uitgebreid, onlangs is 7.000 kas bijgebouwd en as we speak wordt nog eens een dito blok toegevoegd. Begin volgend jaar moet deze in gebruik worden genomen.


Martin Hogenboom en Pieter Middelkoop

Klanten die de beurs bezoeken, maken vaak een rondje langs klanten in de omgeving, weet Pieter. "Ze nemen dan ook vaak weer hun klanten mee, en vinden het leuk bij ons binnen te kijken. We hebben een eigen cash en carry, waar het kleinere tuincentrum of de internetwinkel zelf een kar kan samenstellen. Daarnaast hebben we hier alle rust en ruimte, een eigen catering, en maken we afspraken waardoor we voor iedereen de tijd hebben."

Vireõ bestaat uit een 8 tal kwekerijen, alwaar op een gezamenlijk teeltareaal van ongeveer 35 ha een giga assortiment tropische planten gekweekt wordt. Ook is de kweker een van de grootmachten in hedera. Op de huisbeurs vindt men dan nog bladbegonia’s van kwekerij Berghoef Plants en enkele zamioculcas en mandeville variëteiten van Heemsker Plant, twee kwekerijen waarvoor Vireõ de verkoop doet en die het assortiment mooi aanvullen. Anders dan bij voorgaande edities zijn er ditmaal geen andere kwekers present, en ook hangen er, omwille van het verwachtte publiek, geen prijslijsten aan de karren.


De nieuwe kas glimt nog. Loop je rechtdoor, dan kom je uit in de kas die nu nog in aanbouw is - zie foto hieronder

Het afgelopen anderhalf jaar heeft de kweker en de plantenhandel als geheel geen windeieren gelegd. Toch zijn de zorgen nu weer groot, het lijkt er niet op dat gas vanaf volgende week maandag weer tegen ‘normaaltarief’ beschikbaar is. Daarbij wordt ongeveer alles in ongekend tempo heel veel duurder: containers, potjes, verpakkingsmaterialen, noem maar op, en dat terwijl en achter het bedrijf driftig gebouwd wordt. Een deze dagen komt men de eb en vloed vloer storten, qua teeltinstallaties wordt de glasopstand inclusief schermen en led modules ‘state of the art’.

Het komt er kortom op aan je niet gek te laten maken, wie heeft er immers nog steekhoudende voorspellingen voor de markt van morgen? "Misschien gaat de consument de duurdere bloem of plant, of tomaat, wel gewoon kopen en is er niets aan de hand", besluit Martin. Gezien de opkomst tot nog toe en het bezoek dat men de komende dagen nog verwacht, is de belangstelling voor groen echter onverminderd groot. En dat stemt hoopvol.

Voor meer informatie:
Vireõ Plant Sales
Hoofdweg 13
1424 PC De Kwakel
www.vireoplantsales.com