Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Valentijn breekt alle records

Meer en meer bloemen met de boot naar PortMiami

De meerderheid van alle bloemen die in de VS over de toonbank gaan komen het land in via Miami. Dat gebeurt per luchtvracht, maar ook steeds vaker per zeevracht. Dat waren er nog nooit zoveel als in de aanloop naar Valentijnsdag dit jaar.

In 2021 vonden 256.7 miljoen (Zuid Amerikaanse) bloemen per boot hun weg naar PortMiami. Dat is 66% meer dan het jaar ervoor, oftewel 101.7 miljoen stelen meer dan in 2021.

Afgelopen januari was echter de maand waarin de meeste bloemen ooit binnenkwamen: 51,934,638. Het vorige record stond op 40.9 miljoen, dat was januari vorig jaar. 

In containers
In containers betekende de bloemenimport over  2021, PortMiami 2,407 TEUs (een 'kleine' container). Dat is een toename van 109% t.o.v. het jaar ervoor, toen dit aantal uitkwam op 1,154.

Uitgedrukt in dollars, tot slot, kwam de bloemenimport per boot afgelopen jaar uit op $38,4 miljoen. In 2020 was dit $17.5 miljoen.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Marco A. Frieri, Global Trade & Business Development bij PortMiami.