Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Geen makkelijk voorjaar geweest, maar stemming is positief"

Tholen - Tuinplantenkwekers, in elk geval die in onze contreien, hebben niet het makkelijkste jaar achter de rug. In contrast met de voorgaande twee coronajaren, waarin het allemaal niet op kon, gingen de mensen liever op vakantie of uit eten. Tel daarbij op de inflatie en sterk gestegen prijzen, en dan liet dit voorjaar ook het zonnetje nog eens op zich wachten.

Menno Straver en Jasper Heemskerk bij de Sunpatiens

Geen al te beste start dus maar, zo blijkt wel uit een bezoek aan verschillende deelnemers van de FlowerTrials, de sfeer is positief. Vraag en aanbod is nu weer goed in balans en in sommige producten - m.n. de meerjarigen, die in het seizoen min of meer volgen op de eenjarigen - is de markt ronduit goed.

Ton en zijn dochter Kris de Bresser van Selecta one

Ook positief is de opkomst. Overal waar je komt ontmoet je, zoals dat eigenlijk altijd het geval was, weer volop Aziaten. En ook de rest van de wereld is niet thuisgebleven en zelfs de Nederlandse bezoeker, die er ook wel eens een handje van heeft bij mooi weer lekker zelf in zijn tuin te gaan zitten ('ik ga morgen wel ff kijken, zit hier om de hoek'), is on road.

De mannen van Evanthia

Daphne Hoogeveen en Martin Berger van Floritec bij de InstaWall