Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Daan Kruijer start eigen webshop Daanbloemen.nl

"Met kwaliteit en goede productinfo is veel te winnen"

Tholen - Ondernemen hoeft niet zo moeilijk te zijn, je moet het gewoon doen. Met ongeveer die insteek begon Daan Kruijer begin dit jaar zijn eigen bloemenwebshop, Daanbloemen.nl. “Het moeilijkste is de marketing en zorgen voor naamsbekendheid. Er zijn enkele grote jongens en daar kom je niet zomaar tussen. Maar met goede kwaliteit en goede productinformatie is er veel mogelijk.”

Want aan de laatste schort het nogal eens, weet Daan (22). “Je kunt vaak een klein, middelgroot of groot boeket bestellen, maar wat je dan precies krijgt is voor de consument een verrassing. Ook zijn de bloemen lang niet altijd zo mooi en vers als je zou mogen verwachten. Waar ik vooral in wil investeren is het maken van goede product- en uitlegvideo’s, zodat je letterlijk een beter beeld krijgt van datgene dat je koopt.”

Helemaal out of the blue komt het idee natuurlijk ook weer niet. Op het familiebedrijf Kruijer Bloembollen uit 't Veld (Noord- Holland) worden bollen geteeld en in het seizoen 10 miljoen stelen gebroeid. Hij weet kortom van bloemen en daarnaast is ook een beetje digitale vaardigheid hem niet vreemd. “Ik had in het verleden de website bloemenwijk.nl. Hierop konden scholieren tulpen kopen, met het idee die dan zelf weer door te verkopen. Wij deden dan de bezorging en dat liep een tijdje goed, maar op gegeven moment – je hebt te maken met pieken en dalen, de logistiek werd ingewikkeld – kon het niet meer uit en ben ik ermee gestopt.”

Bloomgift
Het voorjaar is tulpentijd en de focus ligt dan ook sterk op de bloemen uit de eigen kwekerij. Om de rest van het jaar ook bloemen te hebben – en meer dan dat: om de rest van het jaar ook een groot assortiment te kunnen bieden – trok Daan de stoute schoenen en ging hij praten bij Bloomgift. Wat als hij niet hun assortiment zou kunnen verkopen? Daar had men wel oren naar en zo geschiedde: minus de tulpen neemt Bloomgift nu de inkoop, verwerking en logistiek voor zijn rekening, de verkoop en ‘customer service’ ligt bij Daan. Prijzen zijn hetzelfde, de marge wordt netjes verdeeld.

Eén dag in de week gaat op aan werken op de kwekerij, de rest van de tijd besteedt Daan aan de webshop. Vooralsnog kan hij het alleen af, maar natuurlijk zou groei mooi zijn. En dan is de sky de limit: “Ik ben aldoor dingen aan het uitproberen, maar het zou natuurlijk gaaf zijn als Daanbloemen.nl op goed moment in het rijtje bekende bloemenwebshops terecht zou komen.”

Voor meer informatie:
Daan Kruijer
Daan Bloemen
Tel.: 06-23670971
[email protected]
https://daanbloemen.nl/