Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martin Vermeer, Oppotbedrijf.nl

“Met uitbesteden oppotwerkzaamheden is geld te verdienen”

Tholen - Al 25 jaar lang verzorgt Oppotbedrijf.nl het hele jaar door oppotwerkzaamheden voor kwekers. Net als elke onderneming kent Oppotbedrijf pieken en dalen. Het streven is om, net zoals elke werkgever, het personeel de zekerheid van werk gedurende het hele jaar te bieden. “En het moet kunnen, want er is werk zat! Bijvoorbeeld Phalaenopsis en het gehele assortiment aan tropische kamerplanten, dat gaat jaarrond door. Maar ook als men wisselt van teelt, of het bedrijf een stukje uitbreidt of juist krimpt, dan kunnen wij uitkomst bieden.”

Voor Martin Vermeer, die met zijn mannen bij menig kweker sinds jaar en dag de oppotwerkzaamheden verzorgt, is het jaarrond hard werken. In met name het voorjaar komt hij handen tekort, in de zomer vergt de acquisitie meer aandacht. “Ik weet zeker dat er nog meer dan genoeg kwekers zijn die wij goed zouden kunnen helpen.”

Die kwekers zitten niet alleen in het Westland , maar ook in de tuinbouwgebieden door het land en net over de grens in België en Duitsland, zo weet Martin. “Men wil een stukje opschalen of zoekt überhaupt een paar extra handen, dan kan het zeker aantrekkelijk zijn om voor enkele weken of dagen een paar man en een machine in te huren. Een klus kost een x bedrag en daarmee is het geregeld: geen uitzendbureaus, geen dure machines en onderhoud, en rust op je bedrijf.”

Oftewel, reken het maar eens uit. “We werken met stuks kosten i.p.v. uurtarieven, dat is voor de klant veel fijner werken. Je hebt dan geen gezeur met werktijden en pauzes, met rijtijden of andere (onvermoede) bijkomende kosten. De kweker weet waar hij aan toe is en wij trouwens ook. Bovendien kunnen wij met onze oppotlijnen, transportbanden, big bale doseermachine etc. waarschijnlijk een stuk sneller en efficiënter werken.”

Werkzaamheden beperken zich niet alleen tot oppotten, ook bark afstrooien, trays vullen, het printen van labels op de potten (plantenpaspoort) en het uitzetten van planten is vaste prik. Daarnaast wordt incidenteel wel eens een machine verhuurd.

Denken in uitdagingen
Behalve de seizoenen heeft Oppotbedrijf.nl te maken met schaalvergroting en steeds verdergaande automatisering. Robotisering heeft de toekomst. Oppotbedrijf.nl heeft een plantrobot en bedient hier al 5 jaar de grotere kwekers mee. Het uniform planten van het stekmateriaal zien zij als een groot voordeel, hierdoor komt het eindproduct het beste tot zijn recht.

Voor meer informatie:
Oppotbedrijf.nl
Honderdland 516
2676 LV Maasdijk
T: 06-53647897
[email protected]
www.oppotbedrijf.nl