Rob Baan, eigenaar en CEO van Koppert Cress, is al sinds 2002 bezig met het verduurzamen van zijn bedrijf. Hij vertelt in gesprek met het FoodService Instituut over zijn bedrijf en recente energieontwikkelingen: "We vergeten soms dat duurzaamheid ook leuk is. Het is gewoon kicken als verduurzamen lukt."
Hij vertelt onder meer over een recente ontwikkeling, de bouw van een tank voor opslag van koud water. "Ik moet onze kassen verwarmen en koelen met stroom. In de winter hebben we warmte nodig. In de zomer moeten we koelen, want dan kunnen onze kassen (te) warm worden. Koelen is een dure ‘hobby’. We bouwen nu een tank waar koud water in wordt opgeslagen, zodat we in de zomer de kassen beter op temperatuur kunnen krijgen. Dit vergt een grote investering, waarvan sommige mensen zeggen: is dat echt nodig, is dat wel rendabel? Het gaat om een investering die zo’n €800.000 kost. Ik redeneer dan: als het in 3,5 jaar is terugverdiend, is er eigenlijk geen excuus om het niet te doen."