Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Plantarium|Groen Direkt

Tholen - Plantarium|Groen Direkt is een van de absolute hoogtepunten in het jaar voor de Nederlandse boomkwekerij. Traditioneel komen de (grote) inkopers uit retailland er hun licht opsteken voor de komende seizoenen, en ook wordt het moment door de producenten steevast aangegrepen om noviteiten te lanceren.

Klik hier voor onze fotoreportage

De beurs, die concrete handel combineert (Groen Direkt) met relatiebeheer en marketing (Plantarium), biedt, naast al het buitengroen, ook ruimte aan verschillende toeleveranciers op gebied van met name techniek. Al met al een kleine 200 bedrijven, die stuk voor stuk ook of in elk geval in zekere mate internationale ambities hebben. Immers, bezoekers komen lang niet alleen uit Nederland, maar uit heel Europa en zelfs van daarbuiten: links en rechts konden zelfs een aantal groepjes Aziaten gespot worden.

Voor wat betreft de noviteiten worden steevast de Green Retail Awards uitgereikt. Een jury moet kiezen uit 100+ inzendingen. Woensdagochtend werden de winnaars reeds bekend gemaakt, waarbij de Diervilla splendens ‘G2X88544VAR’ (KODIAK MIXX), ingezonden door Valkplant uit Hazerswoude Dorp, als beste uit de bus kwam.

Een trend die opviel was veenvrije teelt. Meer en meer kwekerijen zijn aan het verduurzamen en veenvrije teelt is een onderdeel hiervan. Daarnaast is het ook een noodzaak geworden voor de kwekers die naar het Verenigd Koninkrijk exporteren omdat hier vanaf 2026 geen producten met veen meer worden toegelaten.

Al met al hing er een positieve sfeer. Tot dusver is het seizoen goed, beter dan vorig jaar, en zijn de kwekers tevreden. De vraag en aanbod blijkt nu beter in balans en de kwaliteit van de producten is hoger dan vorig jaar, vertelt een standhouder ons.

Klik hier voor onze fotoreportage