Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogeveen Plants start met veenvrije premiumlijn helleborus

Tholen - Een groene toekomst begint met een groen product en daarom heeft Hoogeveen Plants meer dan een miljoen helleborus in veenvrije potgrond staan. "Niet alleen voor de Engelse markt is dit belangrijk", vertelt Colin Kok, accountmanager bij de kweker, "wij vinden dat dit voor de hele Europese markt een belangrijk item is. Veenvrije potgrond zorgt voor minder CO2-uitstoot en voorkomt afgravingen van kwetsbare natuurgebieden."

Colin de Kok tussen de Helleborussen

De plantenkweker uit Hazerswoude-Dorp kiest er bovendien voor om niet alleen veenvrij te zijn, maar wil ook dat de grondstoffen 100% hernieuwbaar zijn. "Hernieuwbaar in combinatie met een duurzame teelt, d.w.z. met inzet van biologische gewasverzorging en bio-simulanten, zorgt ervoor dat dit prachtige winterartikel een zo laag mogelijke milieu-impact heeft."

Bij de keuze voor het hernieuwbare substraat is niet alleen de plantkwaliteit in de kwekerij meegenomen, maar werd ook gekeken naar de houdbaarheid van de planten in het schap. "Dankzij de inzet van bio-simulanten in de warme periode en de gematigde zomertemperaturen is dit jaar de kwaliteit extra hoog gebleken en zijn de planten nog zwaarder dan voorgaande jaren."

Hoogeveen Plants is gespecialiseerd in het kweken van een breed assortiment tuinplanten, die op niet minder dan 14 verschillende locaties (samen goed voor ruim 50 ha productie) worden geteeld. Sinds begin dit jaar is Bas Hoogeveen, zoon van directeur en oprichter Siem Hoogeveen, gestart als operationeel coördinator en zijn er stappen gezet in het verder stroomlijnen van het afleverproces.

"Juist met het oog op de helleborus, waarvoor het seizoen nu zo'n beetje van start gaat, is dat van groot belang. Door de vele sorteringen en diversiteit in groei- en bloeistadia van de helleborus is het van groot belang dat dit op de juiste manier wordt gedaan. Door middel van extra controles en een verantwoordelijke schakel tussen de afdelingen te hebben, zullen wij uiteindelijk kwalitatief beter kunnen afleveren."

Het helleborusseizoen is kort maar hevig, en zeker bij Hoogeveen die er vele duizenden van op de markt zet. Hoewel die op verschillende locaties en in verschillende potmaten geteeld worden, worden deze sinds vorig jaar nog maar vanaf twee locaties verstuurd, i.t.t. de vijf locaties van voorheen. En voor een belangrijk deel dus veenvrij. "De kwaliteit is uitstekend, de bio-simulanten hebben hun werk gedaan en er is bijvoorbeeld in de warmere periodes voor gezorgd dat het gewas groeizaam bleef. Daarnaast was de zomer niet al te warm en is de wortelvorming extra goed dit jaar, dus we hebben veel vertrouwen in de komende afleverperiode."

Voor meer informatie:
Hoogeveen Plants
Denemarkenlaan 14
2391 PZ Hazerswoude
Tel.: +31 172 235 790
[email protected]
www.hoogeveenplants.nl