Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Trade Fair van start, prijzen uitgereikt

Tholen - De Trade Fair in Aalsmeer is weer van start gegaan en de kwekers zijn er zoals gebruikelijk en masse op uitgetrokken om hun assortiment en noviteiten bij kopers en andere belangstellenden onder de aandacht te brengen. Dat gebeurt zoals gebruikelijk met de nodige glitter en glamour en mochten de wokies in Den Haag voornemens zijn de tuinbouw langzaam af te knijpen, dan kun je hier mooi zien dat de sector zelf duidelijk andere plannen heeft.


Van linksboven mee met de klok: Milan Schipper, Chiel Swart en Frank Timmerman van Globee; Ruud van Emmerik en Elien Declerq van Fikona; Anita Kap van Kweker Freek vd Velden met Ben Vermeulen van Noviflora; en Eric Grossman van Fittonia

Geen doemdenkers
Niet dat het een beurs in mineur is, voor zover gas en CO2 ter sprake komen klinkt eerder opluchting door dat het "pad" naar 0 fossiel en -uitstoot wat versoepeld danwel uitgesteld is. Bovendien is er best een aardig jaar gedraaid in zowel bloemen als planten, en heeft bijvoorbeeld de phalaenopsis, na een tamelijk bizarre twee jaar waarin een kwart tot een derde van het product van de markt verdween, dit jaar weer wat goedgemaakt.

Greenovation Award en Glazen Tulp
Aan het eind van de middag werd de zogenaamde Greenovation Award uitgereikt, een prijs voor de beste duurzame innovatie van het jaar. De prijs ging dit jaar naar het zgn Potweb, een flinterdun doek dat over de jonge Phalaenopsis-planten wordt getrokken zodat de Lyprauta-mug er geen eitjes, waaruit de gevreesde potwormen worden geboren, in kan leggen.


De winnaars op een rijtje (foto: Royal FloraHolland)

Potweb is tot stand gekomen met/dankzij een samenwerking tussen Levoplant, Ter Laak, Opti-flor en Solvent Engineering. De tweede plaats was voor de veenvrij geteelde Laurus Nobilis van Gova, de derde prijs was voor het Eco Flowerbox FECT van Paardekooper.

Ook de Glazen Tulp is uitgereikt. Lugt Lisianthus kwam met Eustoma russellianum gevuldbloemig ‘Rosanne Terracotta’ op 1 in de categorie snijbloemen. Bij de groene kamerplanten was er de winst voor Ansu vof met de Aglaonema Painted Celebration. Ook bij de categorie Concepten sleept Ansu vof de eerste prijs in de wacht met hun Tillandsia-concept ‘Tilly Tiles’.

Bij de bloeiende kamerplanten staat Optiflor met de Maxillaria Unique Coco Malibu in 9 cm Toscane Sand op 1. De winnaar bij de categorie tuinplanten is de Hydrangea serrata Euphoria Pink van Van Son & Koot BV.

Programma
De beurs is vandaag en morgen nog te bezoeken, voor meer informatie en het programma klikt u hier. Daarnaast is vandaag in Vijfhuizen de IFTF van start gegaan, alwaar met name de internationale (lees Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse) bloemenkwekers van de partij zijn.