Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

A1-verloning is niet zonder gevaren

Aan het gebruik van A1-verloning zijn strenge voorwaarden verbonden. De Nederlandse Arbeidsinspectie controleert hierop en deelt stevige boetes uit bij verkeerde toepassing. Hoewel A1 ook kansen biedt, zitten er zoveel haken en ogen aan, dat het gebruik ervan afgeraden moet worden. De Werkgeverslijn land- en tuinbouw adviseert werkgevers die er toch mee aan de slag willen, niet alleen af te gaan op de kennis van de aanbiedende partijen. Deze hebben immers ook een eigen belang. Het advies is om in plaats daarvan advies in te winnen bij een professionele en onafhankelijke partij.

Bij een A1-verloning werkt een internationale werknemer in Nederland, maar blijft daarbij in dienst van een werkgever in zijn thuisland. Met een A1-verklaring kan worden aangetoond dat de verplichte afdrachten in het buitenland worden gedaan. Voor Nederlandse opdrachtgevers is het financieel interessant om de werkgeverslasten via een A1-verklaring in een ander EU-land te kunnen afdragen omdat deze daar vaak lager zijn. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de hoge WW-premie, pensioenpremie en transitievergoeding in Nederland. Daarnaast wordt deze route ook weleens gebruikt om werknemers van buiten de EU in te kunnen zetten in Nederland.

Eerder besteedde de Werkgeverslijn land- en tuinbouw al aandacht aan dit onderwerp in een webinar.

Bron: Werkgeverslijn land- en tuinbouw

Publicatiedatum: