Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Projectgroep Oostland inventariseert behoeften glastuinbouwondernemers middels enquête

Om de behoeften van glastuinbouwondernemers in het Oostland inzichtelijk te maken, deelt projectgroep Oostland een enquête met alle ondernemers in de glastuinbouwketen.

Is uw glastuinbouwonderneming gericht op het telen van eindproducten, of bent u onderzoeker, transporteur, leverancier van grondstoffen, verpakker van eindproducten of op een andere manier nauw verbonden met de glastuinbouwsector? Dan hoort men graag wat uw behoeften zijn voor ruimtelijke wet- en regelgeving. U ontvangt een link naar de enquête van uw eigen gemeente en zodoende probeert men inzichtelijk te maken welke behoeften er bij de glastuinbouwondernemers spelen.

Introductie projectgroep Oostland
De projectgroep Oostland is een samenwerkingsverband tussen de Provincie Zuid-Holland, Glastuinbouw Nederland en de glastuinbouw gemeenten: Pijnacker-Nootdorp, Waddinxveen, Zuidplas en Lansingerland. Samen vormen zij het 'Oostland', onderdeel van Greenport West-Holland, en werkt men toe naar het toekomstbestendig houden van de glastuinbouwsector. In 2019 schreven partijen gezamenlijk het werkboek Oostland. In dit werkboek staan van de aangesloten partijen de gezamenlijke doelstellingen voor de glastuinbouw omschreven. Een van deze doelstellingen is dat het ruimtelijke beleid van de aangesloten partijen meebeweegt met de transities in de sector.

Doel project 'innovatieve tuinbouwruimte'
Transities zoals de energietransitie, circulaire transitie en de overgang op een duurzaam watersysteem vragen om innovatieve kracht van de glastuinbouwsector en zorgen voor verandering in bedrijfsprocessen, verdienmodellen en het gebruik van nieuwe installaties. Doel is om de behoeften van alle glastuinbouwondernemers in het Oostland op het gebied van ruimtelijke wet- en regelgeving inzichtelijk te maken. Zo werkt men toe naar het verhogen van de beleidsruimte, zo kan u als glastuinbouwondernemer blijven innoveren. "In de afgelopen 5 jaar hebben we gezien dat de glastuinbouwsector een enorme innovatiekracht heeft. Deze innovatiekracht willen we voor het gehele Oostland nog beter faciliteren door de beleidsruimte te vergroten. Eén van de opties die wij als werkgroep verkennen is het realiseren van experimenteerruimte. Zo bieden wij bedrijven de mogelijkheid om nieuwe innovaties te ontwikkelen."

bron: Gemeente Lansingerland

Publicatiedatum: