Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pieter Stolk nieuw bestuurslid Glastuinbouw Nederland

Anthuriumkweker Pieter Stolk (39) van Stolk Brothers in Bergschenhoek is lid van het bestuur van Glastuinbouw Nederland geworden. De Ledenraad ging op 26 juni akkoord met de voordracht voor zijn benoeming. Pieter is geen onbekende voor Glastuinbouw Nederland. De ondernemer, die samen met zijn broer David op acht ha potanthuriums kweekt, is volgens eigen zeggen al best lang betrokken bij de organisatie. "Zo zit ik in de Ondernemersgroep Plantgezondheid en in de Ledenraad van Glastuinbouw Nederland. Ook ben ik lid van de Programmaraad van stichting Kennis in je Kas."


Pieter Stolk

Halen en brengen
Als kersvers bestuurder van Glastuinbouw Nederland benadrukt Pieter het belang van een sterk collectief. "Ik vind het belangrijk bij te dragen aan dat collectief, dingen halen en dingen brengen." Als voorbeeld van 'halen' noemt hij ontmoetingen met telers die iets heel anders telen dan hij. "Dan spreek ik bijvoorbeeld een bevlogen tomatenteler die enthousiast is over zijn vak. Dat zorgt ervoor dat je blik een stuk breder wordt. Na zo'n vergadering kom ik daardoor weer met nieuwe ideeën en motivatie thuis." Wat Pieter in het bestuur wil 'brengen' is met name zijn visie op het gebied van verduurzaming en plantgezondheid. "Als het gaat om gewasbescherming, bodemleven en biostimulanten wil ik mijn kennis en ervaring daarover graag delen."

Het goede verhaal
Glastuinbouw Nederland is volgens Pieter goed bezig met het vertellen van het verhaal over gezondheid en geluk en de bijdrage die de sector daarmee levert aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. "Dat noem ik het goede verhaal van de glastuinbouw. Daar heeft Glastuinbouw Nederland een goede visie op ontwikkeld en daar ben ik blij mee. We moeten blijven vertellen wat we allemaal goed doen en wat we bijdragen aan de maatschappij. Daarnaast dienen we kritisch naar onszelf te blijven kijken. Als het bijvoorbeeld gaat over de kwaliteit van het oppervlaktewater in glastuinbouwgebieden, zijn er zeker nog verbeterpunten. Daarvoor moeten we eerlijk over zijn, daar moeten we wat aan doen."

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: