Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw halconcept IPM Essen 2025

De halindeling van de IPM Essen wordt aangepast voor de beurs van 28 tot en met 31 januari 2025. Hal 1A wordt gebruikt voor de Landgard Spring Order Days, waardoor de stands die normaal in deze hal stonden, worden verplaatst. Het Horticulture Info Center wordt verplaatst naar hal 4. Het IPM Discovery Center en het FDF World zullen in hal 5 te vinden zijn.

Nieuwe locaties voor FDF World, IPM Discovery Center en Horticulture Info center
"Met de nieuwe locaties willen we klanten extra toegevoegde waarde aanbieden", legt Oliver P. Kuhrt, CEO van de Messe Essen, uit. Eva Kähler-Theuerkauf, voorzitter van de tuinbouwvereniging van Noordrijn-Westfalen en voorzitter van de beursadviesraad: "Het aangepaste halconcept heeft kortere loopafstanden en verschillende productaanbiedingen. Ook zijn er speciale shows en gebieden gericht op communicatie."

Horticulture Infocenter, Novelty Showcase en Educational Show vanaf 2025 in hal vier
Vanaf 2025 krijgen tuinders in het Horticulture Infocenter in hal vier informatie en professioneel advies. De centrale tuinbouwvereniging van Duitsland, de conceptuele partner van IPM Essen, haar regionale en subverenigingen en vakgroepen zullen zich hier presenteren en bezoekers verwelkomen op hun stand.

Het Horticultural Technology Innovation Center geeft in hal vier lezingen en presenteert haar onderzoeksresultaten. Ook de Educational Show geeft in de toekomst informatie over nieuwe wetenschappelijke bevindingen in hal vier. De Novelty Showcase laat alle plantinnovaties zien die zijn ingezonden in de race om de titel "IPM Novelty 2025".

Ervaring
De Federal Association of German Florists (FDF) en haar regionale verenigingen zijn vanaf 2025 te vinden in hal vijf. Op het beurspodium presenteren bekenden uit de sierteeltsector hun vaardigheden. Daarnaast zijn er rondleidingen en workshops. Zoals gebruikelijk presenteren exposanten met bloemen, evenals internationale plantenexposanten uit onder andere Italië en Turkije, zich in hal vijf.

Het IPM Discovery Center biedt mogelijkheden om kennis te maken met nieuwe retailtrends en marketingconcepten voor producten uit alle teeltgebieden van IPM Essen. De speciale beurs onder de leiding van Romeo Sommers verhuist vanaf 2025 ook naar hal vijf. De focus zal liggen op nieuwe ideeën om klanten in tuincentra doelgroepgericht aan te spreken. Er zullen meerdere keren per dag rondleidingen worden aangeboden.

De expositieruimtes in de hallen blijven ongewijzigd:

  • Plantenafdeling: Hallen 1, 1A, 2, 5, 6, 7, 8 en Galeria

  • Technologie afdeling: Hallen drie en vier

  • Bloemisterij- en meubelafdeling: Hal vijf

Voor meer informatie:
Messe Essen GmbH
Messeplatz 1, 45131
Essen, Duitsland
www.messe-essen.de

Publicatiedatum: