Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Simon Grimaud, Anjou Automation

"Dankzij onze software kan deze klimaatcomputer worden aangepast aan zowel glastuinbouw- als andere gewassen"

"Momenteel ervaren we de effecten van klimaatverandering, wat nieuwe uitdagingen met zich meebrengt voor telers. Daarom is klimaatbeheer steeds belangrijker geworden," zegt Simon Grimaud van Anjou Automation. Dit Franse bedrijf is actief op de markt van klimaatregeling in kassen en de auto-industrie. Het bedrijf is gevestigd in Montagne sur Sèvre en benadrukt dat al zijn producten in Frankrijk worden gemaakt. De belangrijkste markt van het bedrijf is Europa. Onlangs introduceerden zij hun nieuwe klimaat- en irrigatiecontroller, Optagrow. In dit artikel geeft Simon ons een overzicht van deze computer en zijn functies.

Anjou Automation zag in 1982 het levenslicht. Vanaf dat moment heeft het bedrijf een scala aan apparatuur ontwikkeld, waaronder klimaatregelaars, weersensoren, irrigatieprogrammeurs en bemestingsstations. Nu is hun nieuwste toevoeging de Optagrow. Simon: "Omdat het klimaat snel verandert, voelden we de behoefte om een product te ontwikkelen dat telers helpt met klimaatbeheer."

Aanpasbaarheid
Volgens Simon is het de software die de Optagrow onderscheidt: "We hebben software ontwikkeld waardoor de Optagrow te gebruiken is in glazen kassen en plastic kassen. In glazen kassen kan de computer worden aangepast aan gewassen zoals tomaten en komkommers en in plastieken kassen is hij aanpasbaar voor bijvoorbeeld aardbeien. De software is geïntegreerd in de Optagrow."

Gebruiksvriendelijkheid
Naast de nadruk op de aanpasbaarheid van de computer, wijst Simon op het gebruiksvriendelijke ontwerp van de Optagrow. "We willen telers helpen bij het beheren van hun kassen en gewassen. Om deze reden streefden we ernaar een product te ontwikkelen dat gemakkelijk te gebruiken is, dat begrijpelijk is voor elke teler. Met andere woorden, de interface van de Optagrow en de logica van instellingen moesten gebruiksvriendelijk zijn."

De klimaatcomputer heeft een 15'6 kleuren touchscreen, wat het gebruik direct in de kas gemakkelijk maakt. De externe toegang via smartphone en computer vult dit aan. Bovendien heeft de computer configureerbare in- en uitgangen. En last but not least, de 'Favorieten'-functionaliteit zorgt ervoor dat telers gemakkelijk toegang hebben tot hun menu's."

GreenTech
Bezoekers van GreenTech hadden de kans om de Optagrow computer met eigen ogen te zien. Anjou Automation presenteerde hun nieuwste innovatie op deze vakbeurs in Amsterdam.

Voor meer informatie:
Anjou Automation
www.anjouautomation.com
+33 (0)2 51 63 02 82