Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wij zijn één van de eerste proeftuinen die open is na de California Spring Trials"

"Wij zijn één van de eerste proeftuinen die open is na de California Spring Trials. Dit is de eerste en enige kans voor veel mensen om alle nieuwe rassen in de volle grond in een tuin te zien," vertelt Beverly Ogburn, Marketing Manager bij Young's Plant Farm. Young's Plant Farm is een familiebedrijf dat eenjarigen en vaste planten teelt in Auburn in Alabama in VS. Dit jaar organiseerden ze hun twaalfde Trial Garden Open House.

Beverly en Penny Merritt-Price, Product Development Manager, vertelt hoe zij dit evenement ervaren heeft. Daarnaast geeft ze wat inzicht in de nieuwste zuidelijke tuintrends. En ze vertelt wat ze in gedachten heeft voor de editie van volgend jaar.

Trial Garden Open House Day

Drieënzestig jaar familiebedrijf
Young's Plant Farm werd in 1961 opgericht door Gene Young. Tegenwoordig beslaat het bedrijf 23 hectare teelt in kassen en meer dan 16 hectare buitenteelt. Het bedrijf heeft drie locaties: twee in Auburn en één in Andrews in North Carolina. Momenteel wordt het bedrijf geleid door de tweede en derde generatie. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich voornamelijk gericht op het kweken van eenjarigen. Sinds kort houdt Young's Plant Farm zich ook bezig met vaste planten. Ondanks al deze ontwikkelingen en veranderingen zeggen Beverly en Penny dat er één ding niet veranderd is: "Net als in het begin vormen familiewaarden en een sterke werkethiek nog steeds de kern van ons bedrijf."

The Trial Garden Open House concept
In 2012 legde het bedrijf hun proeftuin aan en begonnen ze met het organiseren van The Trial Garden Open House. "We zijn met het open huis begonnen om onze tuin onder de aandacht te brengen en om mensen uit de sector de kans te geven om de nieuwe rassen van het volgende seizoen te zien in een tuin in het diepe zuiden. Er komen elk jaar zoveel nieuwe variëteiten op de markt dat we ze willen uitproberen om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen voor onze teelt. Het stelt ons ook in staat om te netwerken en mensen uit te nodigen op onze locatie", vertelt Penny.

Dit jaar namen de volgende veredelaars deel aan het evenement: American Takii, Ball FloraPlant, Beekenkamp, Benary, Cerny Seed, Classic Caladiums, Danziger, Dummen Orange, Green Fuse, Hem Genetics, HilverdaFlorist, Kientzler, Lazzeri, PanAmerican Seed, Plant Haven, Proven Winners, Royal Van Zanten, Sakata, Selecta, Suntory, Syngenta, Westflowers.

Hoogtepunt van dit jaar
Volgens Penny viel de editie van dit jaar op door het weer en het aantal bezoekers: "Het is vooral een regionaal evenement maar er zijn ook enkele internationale bezoekers. Wat het aantal bezoekers betreft was dit jaar een recordjaar met 230 deelnemers. Vorig jaar hadden we ongeveer 170 -180 bezoekers. We zijn elk jaar gestaag gegroeid. Lange tijd hadden we dezelfde aantallen van ongeveer 120 deelnemers. Na 2020 nam de groei toe door meer reclame en dit jaar heeft Metrolina Greenhouses een website gemaakt om The Southern Garden Tour onder de aandacht te brengen waar we allebei deel van uitmaken. Daarnaast denken we dat mond-tot-mondreclame een belangrijke rol heeft gespeeld."

"Toch was het hoogtepunt dit jaar het weer. Niet alle mensen zijn gewend aan de hitte en vochtigheid van het zuidoosten. Het was fijn dat het weer in ons voordeel was door een wolkendek en lagere temperaturen. Hierdoor konden mensen langer in de tuin blijven. We overwegen echter niet om het op een ander moment in het jaar te houden omdat op dit moment de tuin op zijn hoogtepunt is."

Eén van de variëteiten die dit jaar veel aandacht trok was de 'Double Sunfinity Sunflower' van Syngenta: "Het was echt een aandachtstrekker op de beurs. Tot nu toe doet hij het goed in de hitte en vochtigheid. We testen dit jaar ook een recordaantal verschillende combinaties van veredelaars. Er zijn heel wat planten die hittebestendig zijn maar planten die vocht- en hittetolerant zijn is uitzonderlijk."


Sunfinity Double Yellow Sunflower (Syngenta)

Zuidelijke tuintrends
Omdat beide dames actief zijn in het zuidoosten weten ze veel over de nieuwste zuidelijke tuintrends: "Een trend die we zien is 'Gardening for the greater good'. Een trend met aandacht voor het milieu. We zien dat zuidelijke tuinders kiezen voor waterbesparende planten zoals grassen en vetplanten. Daarnaast zien we de aanleg van "weide-gazons" die sober en grillig zijn. Daarop bevinden zich wilde bloemen en inheemse planten die heel natuurlijk aanvoelen en weinig onderhoud vergen. Bovendien blijft het planten voor inheemse bestuivers zoals bijen, vlinders en motten een tuintrend."


Succulenten

Kamerplanten zijn nog steeds een grote trend maar we zien dat buitenruimtes ook meer als binnenruimtes aanvoelen. Dus of huiseigenaren nu een grote tuin hebben of een piepklein terras, mensen maken optimaal gebruik van hun ruimte en Container Gardening is daar een groot onderdeel van. Een trend die onze zuidelijke tuinarchitecten horen van al hun klanten is 'wat kunnen we doen om te automatiseren? We zien veel tuinbouwtechnologie zoals bewateringssystemen die gekoppeld zijn aan een app."

Sommige van deze trends waren ook duidelijk zichtbaar tijdens de Trial Garden Open House van dit jaar. Beverly: "Penny neemt altijd potentiële nieuwe trends op in de proeftuin. Dit jaar heeft ze een aantal bestuiverscombinaties opgenomen. En ze heeft een aantal watervriendelijke items zoals vetplanten opgenomen. Ook bevinden er zich dit jaar enkele planten die passen in de Pantone Color of the Year trend (Peach Fuzz)."

Het vooruitzicht van 'vignetten in beursstijl'
Hoewel het stof van de editie van dit jaar nog niet is neergedaald, bereiden Penny en Beverly zich al voor op volgend jaar: "We steken er veel werk in, we starten onze planning in de herfst. We proberen het elk jaar anders te doen, want we willen het spannend houden. Volgend jaar zou ik het geweldig vinden om vignetten in de stijl van een 'tradeshow' te kunnen toevoegen. Op die manier kunnen we sponsors uit de sector een aantal van de ontwikkelingen laten zien waar ze in de toekomst mee bezig zijn. Ik denk dat dat nog meer waarde zou toevoegen voor onze proeftuingasten," besluit Beverly.

Voor meer informatie:
Young's Plant Farm
[email protected]
www.youngsplantfarm.com

Publicatiedatum: