Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
15 juli 2024 bij Cultivate'24

"Toekomstbestendigheid van uw bedrijf in de kas door gegevens, kennis en technologie"

Telers in kassen staan voor tal van uitdagingen, van het beheren van arbeids- en energiekosten tot het bijhouden van deadlines en weersvoorspellingen. Ze moeten gewassen zorgvuldig plannen, effectieve klimaatbeheersingssystemen onderhouden en teeltstrategieën ontwikkelen om optimale groei en productiviteit te garanderen.

De rol van gegevens in glastuinbouwbedrijven
Volgens Priva zijn gegevens cruciaal voor het optimaliseren van de plantengroei en operationele efficiëntie. Metrieken zoals temperatuur, vochtigheid, belichting, bodemvochtigheid en voedingsniveaus zijn essentieel voor het behouden van ideale groeiomstandigheden. Het analyseren van deze gegevens maakt geïnformeerde beslissingen mogelijk over irrigatie, ventilatie, ongediertebestrijding en gewasselectie. Inzichten gebaseerd op gegevens maken ook voorspellende analyses mogelijk, waardoor telers kunnen anticiperen op problemen zoals uitbraken van ziekten of veranderingen in de omgeving voordat deze van invloed zijn op de gewasopbrengst. De gegevens stellen telers in staat om hogere opbrengsten, een betere gewaskwaliteit en duurzame teeltpraktijken te realiseren.

Innovatie en kennisoverdracht
Het Priva-team stelt: In de loop van de tijd verzamelen telers waardevolle kennis en gegevens over optimale groeiomstandigheden, gewasreacties en effectieve strategieën. De nieuwste technologie kan helpen om kennis over te dragen door succesvolle benaderingen te documenteren, voorinstellingen voor verschillende gewassen te maken en inzichten te delen met teamleden. De integratie van gegevens in glastuinbouwbedrijven verbetert de duurzaamheid, winstgevendheid en weerbaarheid tegen toekomstige uitdagingen.

Toegang tot technologie en integraties
Met nauwkeurige gegevens hebben glastuinbouwbedrijven toegang tot technologie om te innoveren, zich aan te passen aan veranderende markteisen en op de lange termijn concurrerend te blijven. Gegevens zorgen voor precisie en efficiëntie, waardoor middelen kunnen worden geoptimaliseerd en kosten kunnen worden verlaagd. Het ondersteunt voorspellend onderhoud, verbeterde opbrengst en kwaliteit van gewassen, geïnformeerde besluitvorming, naleving van regelgeving en risicobeheer. Bovendien helpen gegevens bij het identificeren en beperken van risico's zoals plagen, ziekten en ongunstige weersomstandigheden.

Glastuinbouwbedrijven klaarmaken voor de toekomst
Wat heeft de toekomst in petto voor glastuinbouwbedrijven? Hoe kunnen telers hun bedrijf toekomstbestendig maken? Priva gaat in op de nieuwste technologieën en hoe deze naadloos kunnen worden geïntegreerd in glastuinbouwbedrijven. Deelnemers leren over technologieën als AI, API, vision, machine learning en voorspellend telen.

Cultivate 2024
Priva nodigt alle telers en professionals uit de sector uit om deze presentatie bij te wonen.

Presentator: Dhr. Cesar Salaverria, Priva Noord-Amerika
Speciale gastspreker: Erik van der Made, Aranet Draadloze Sensoren
Datum: Maandag 15 juli 2024
Tijd: 11:00
Locatie: Cultivate Live Stage, Cultivate 2024, Columbus, Ohio
Priva stand op Cultivate'24: #1417

Voor meer informatie:
Priva
[email protected]
www.priva.com

Publicatiedatum: