Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wij zijn altijd bezig met producten en processen innoveren"

BoGreen Plantmakers is door Sjors Boers in 2012 overgenomen, daarvoor was de bedrijfsnaam Jac. van der Hoeven BV. Het is een kwekerij gespecialiseerd in eetbare tuinplanten. Iedere potplantenkwekerij heeft zijn eigen unieke werkwijze, zo ook BoGreen. Het gaf eigenaar Sjors de kans om mee te denken in de wensen voor potplantenkwekers binnen de software van GreenMaster.

Faye Frerichs vertelt over de kwekerij en de samenwerking met GreenMaster: "BoGreen wordt als een geoliede machine door een vaste club van 7 medewerkers gerund. Een klein clubje waarvan de meeste al vele jaren bij BoGreen werken en zo weet iedereen precies wat de taken zijn en hoe we zo efficiƫnt kunnen werken."


Faye Frerichs

Groenten en fruit
De populariteit van het kweken van groenten en fruit thuis is aanzienlijk toegenomen, vooral tijdens corona. Consumenten zijn zich bewuster geworden van hun voedsel, wat de verkoop in de fruit- en groente planten heeft gestimuleerd. Ook BoGreen merkte groei in deze tijd en juichte tuinieren toe.

"De kracht van BoGreen ligt bij de eigen vermeerdering. Honderdduizenden stekken worden in eigen beheer vermeerdert. Grotendeels komen deze stekken van eigen moederplanten. Elk jaar worden de soorten beoordeeld op populariteit, groeikracht, ziekte-resistentie etc.. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke soorten er toegevoegd worden aan het assortiment, of juist uit het assortiment gaan. BoGreen biedt meer dan 250 unieke producten aan. Naast fruit wordt ook het groenteassortiment uitgebreid. Al voor vele jaren bieden we asperge-, rabarber- en artisjokplanten aan. Dit assortiment wordt de komende jaren uitgebreid met o.a. tomaat, peper, courgette, aubergine en de cucamelon. Dit laatste is een leuk klein, op watermeloen lijkende, in de vorm van een druif met de smaak van komkommer." vertelt Faye.

Samenwerking met GreenMaster
Door groei en professionalisering van BoGreen voldeed de oude orderverwerking software niet meer aan de wensen, en werd er gezocht naar een nieuwe oplossing. GreenMaster bood een webgebaseerd systeem aan, wat een antwoord is op de behoefte om altijd en overal toegang te hebben tot order/voorraad data. Vanaf meerdere teeltlocaties, beurzen, onderweg maar ook vanuit huis is het belangrijk om bij data te komen. Inmiddels werkt BoGreen alweer 1,5 jaar met GreenMaster.

Innovaties en verbeteringen
Faye deelt: "BoGreen is altijd bezig met producten en processen innoveren. Zo zijn we onlangs overgestapt op mooie, gerecyclede potten. De potten zijn stabieler dan de oude, hoge rozen potten die voorheen werden gebruikt. Ook maken ze efficiƫnter transport mogelijk. Het was een spannende tijd voor ons om over te stappen op een nieuwe lijn potten en labels. De nieuwe potten verbeteren de natuurlijke groei van de planten, wat hun marktaantrekkelijkheid verhoogt. De nieuwe labels zijn ontworpen in samenwerking met FloraMedia. De labels zijn een zeer mooie toevoeging aan de planten. De samenwerking met GreenMaster heeft ook de logistiek gestroomlijnd."

Faye is onder andere verantwoordelijk voor orderverwerking. Ze gebruikt GreenMaster om transportkarren te beheren, waardoor verwarring wordt verminderd en orders snel en nauwkeurig worden verwerkt door het team. Binnen het leveringenscherm zijn alle uitgeleverde orders altijd na te gaan, inclusief het aantal platen per deen.

BoGreen over de toekomst
BoGreen wil altijd zorgen voor groei binnen het bedrijf en GreenMaster groeit daarin mee. Een belangrijk ontwikkelingsgebied voor hen is het voorraadbeheer, wat momenteel uitdagend is vanwege de complexiteit van plantbenamingen en verkopende mixen. "Wij gaan samen met GreenMaster een plan ontwikkelen om voor optimaal voorraadbeheer te kunnen gaan." aldus Faye.

Voor meer informatie:
BoGreen Plantmakers
www.plantmakers.nl

GreenMaster
Tamara Tuithof
[email protected]
www.greenmaster.nl