Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Azzurra

"Door onze klanten direct toegang te geven tot aanbod in Floriday, besparen we veel tijd’’

Met de Explorer kun je inkopen op actueel aanbod van de directe handel en klokvoorverkoop. De ervaring van de koper wordt mede bepaald door de kwaliteit van het aanbod. We spraken met Sadrettin, in- en verkoper bij Azzura en vroegen hem meer over zijn ervaringen met de Explorer en Exporteursmodule, het bedrijf Azzurra en de toekomst met Floriday.

Azzurra exporteert al ruim 6 jaar bloemen, planten en toebehoren. Sadrettin werkt al jaren bij verschillende exporteurs en sinds twee jaar bij Azzurra. Samen met zijn collega doet hij de in- en verkoop. "Ik ben al vanaf het begin gebruiker bij Floriday. In eerste instantie met FloraXchange ernaast, maar inmiddels volledig op Floriday. Het is moderner, overzichtelijker en als we iets niet weten zijn de lijnen met support kort."

Het aanbod vinden
"Ik doe zowel de verkoop, als de inkoop. Op dinsdag ontvang ik de orders van eindklanten, die ik vervolgens uitsplits in klok en directe handel. Donderdag vertrekt de vrachtwagen richting Turkije. Aan mij de taak om de handel op tijd binnen te hebben. Wij werken hiervoor met Florisoft in combinatie met Floriday."

"Persoonlijk contact is voor ons heel belangrijk en we bezoeken regelmatig ook kwekerijen. De lijnen voor de directe handel zijn dan ook nauw. De Explorer in Floriday werkt erg prettig, mede dankzij de keuze tussen ontdekken en inkopen. Als wij bij een kweker nog niet voldoen aan de minimale leverhoeveelheid, ga ik naar de Winkel van de kwekerij om te kijken wat zij nog meer te bieden hebben om mijn order aan te vullen. En ook het zoeken op KVV aanbod in Floriday is een waardevolle aanvulling. Dit scheelt wachten op de klok en bespaart dagelijks tijd."

"Het aanbod op Floriday is veel actueler dan op FloraXchange, dus daar kan ik van op aan. Een tijd lang ging dit echt supergoed; toen was ik echt enthousiast over deze manier van werken. De laatste tijd ontvang ik toch weer meer correcties. Dat is jammer. Het zou fijn zijn als het aanbod actueel wordt gehouden door de kweker. Pas dan gaat het echt voor ons werken."

Werken met de Exporteursmodule
Azzurra B.V. werkt op een hele transparante manier met haar eindklanten. "Voorheen kwam er een klant uit Istanbul periodiek naar Nederland om via mijn account het aanbod te doorzoeken. Dat kan nu gemakkelijk met de Exporteursmodule. Dit werkt heel prettig. Ik krijg de orders in mijn Floriday account om ze goed te keuren. Waar ik voorheen offertes maakte met aanbod waarvan ik dacht dat het relevant is, kunnen ze nu zelf aangeven in Floriday waar ze naar op zoek zijn. Zo laat je de markt echt zijn werking doen en het bespaart mij een dagdeel in de week."

Oproep aan kwekers: actualiseer je aanbod
"Ik zie de toekomst rooskleurig in en heb veel vertrouwen in Floriday. We moeten het wel met elkaar doen om echt de voordelen te bereiken. Het aanbod moet niet alleen ingevoerd worden, maar ook actueel gehouden worden."

Bron: Floriday