Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dennis Lister - Emirates SkyCargo

Emirates Fresh: Drievoudige service voor AGF

Met een gemiddelde van 900 tot 1.000 ton die dagelijks op Emirates-vluchten wereldwijd wordt vervoerd, vormen bederfelijke goederen de grootste business unit van Emirates. De luchtvracht van bederfelijke goederen bestaat voornamelijk uit groenten, fruit, zeevruchten, vlees en zuivelproducten, maar ook bloemen, zaden en planten.

"Om aan de verschillende soorten producten tegemoet te komen, hebben we Emirates Fresh ontwikkeld, een drieledige service die producten met verschillende tolerantieniveaus behandelt, inclusief de meest gevoelige bederfelijke goederen die end-to-end bescherming van de koelketen vereisen, zelfs op het laadplatform. Dankzij onze geavanceerde technologie en infrastructuur zorgen we ervoor dat kostbare bederfelijke goederen tijdens hun reis in een consistente omgeving worden vervoerd, met een snelle doorvoer van teeltbedrijven naar winkels wereldwijd in slechts 24-48 uur," legt Dennis Lister, Senior Vice President of Product and Innovation bij Emirates SkyCargo, uit.

Emirates heeft de mogelijkheid om bederfelijke goederen naar meer dan 140 bestemmingen wereldwijd te vervoeren. Enkele van de belangrijkste herkomstmarkten zijn onder andere de VS, Colombia, Ecuador, Australiƫ, India, Noorwegen, Nederland, Kenia, Chili en Peru. Er is ook een groeiende vraag naar groenten en fruit vanuit Zuidoost-Aziƫ, waaronder Vietnam en Cambodja.

Strategische ligging
Dubai's strategische ligging fungeert als cruciale schakel voor luchtvrachtoperaties tussen Oost en West. Met meer dan 250 vluchten die dagelijks vanuit Dubai vertrekken, biedt Emirates SkyCargo snelheid, gemak en regelmatige schema's over continenten. Ze maken gebruik van zowel speciale vrachtvliegtuigen als het bagageruim van passagierstoestellen.

"Emirates SkyCargo opereert vanuit een hub met twee luchthavens in Dubai en beschikt over een vloot vrachtwagens die vracht vervoeren tussen Dubai International Airport en Dubai World Central, in slechts vijf uur tijd van lucht naar lucht. Voor temperatuurgevoelige producten, zoals verse groenten en fruit, beschikken we over koelwagens met temperatuurregeling om de integriteit van de zending tijdens het vervoer te bewaren."

"We hebben een vrachtwagencorridor opgezet om luchthavens naadloos te integreren, die frequente screenings en extra tijd tijdens het transport voorkomt. In sommige markten bieden we extra diensten aan om klanten met temperatuurgevoelige zendingen te ondersteunen, zoals rechtstreekse levering aan magazijnen om meerdere handelingen en temperatuurschommelingen te vermijden. Bovendien hebben we onze wegaanvoerservice in bepaalde markten uitgebreid met temperatuurgeregelde koelwagens, waardoor we ook regionale luchthavens effectiever kunnen bedienen."

Temperatuurschommelingen en veranderingen in de omgeving zijn een van de grootste kwetsbaarheden voor bederfelijke waren tijdens het transport. Een te hoge temperatuur of vochtigheid versnelt bederf of verkort de houdbaarheid en als de lading te koud wordt bewaard, loopt deze het risico op letsel door afkoeling.

"Om versheid te leveren die je kunt proeven, maken we gebruik van de juiste tools en operaties om ervoor te zorgen dat goederen beschermd zijn tijdens de reis. Elke aan bederf onderhevige zending die onder Emirates Fresh wordt vervoerd, wordt opgeslagen in een speciale afdeling van het temperatuurgecontroleerde magazijn en krijgt voorrang bij het vervoer, inclusief snel hellingvervoer, om de risico's tot een minimum te beperken.

"Voor meer delicate zendingen, zoals vlees, zeevruchten of vers gesneden bloemen, maken we gebruik van innovatieve geventileerde koelwagens, die de omgeving in stand houden tijdens alle handling, opslag en verplaatsing op de grond. Cool dollies zijn uitgerust met een temperatuurdatalogger, waardoor onze klanten er volledig op kunnen vertrouwen dat de vereiste temperatuur te allen tijde is gehandhaafd."

"We bieden ook optionele extra's voor uw gemoedsrust, zoals White Covers die lichtgewicht en waterbestendig zijn en de lading tijdens het laden beschermen tegen extreme omgevingstemperaturen, zowel warm als koud. Deze kunnen worden toegepast op zendingen die een hogere temperatuurtolerantie hebben, zoals groenten en fruit."

Pieken en dalen in de vraag
Luchtvracht is van oudsher cyclisch van aard, waarbij we gedurende het jaar pieken en dalen zien. Dit is echter enigszins verstoord door macro-economische en geopolitieke kwesties en daarom is het niet altijd gemakkelijk om de vraag te voorspellen.

"Het zijn echter niet alleen kortetermijngebeurtenissen die voor verandering zorgen. In 2050 zullen er naar schatting 9 miljard mensen op aarde zijn en zal de vraag naar vers voedsel 60% groter zijn dan nu. De toeleveringsketen en het logistieke netwerk zullen blijven samenwerken en zich blijven ontwikkelen om ervoor te zorgen dat we consumenten voorzien van de goederen die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben."

Met een uitgebreid wereldwijd netwerk van meer dan 140 bestemmingen op 6 continenten vervoert Emirates SkyCargo groenten en fruit vanuit verschillende landen over de hele wereld, afhankelijk van de tijd van het jaar. Dit zorgt ervoor dat consumenten jaarrond kunnen genieten van hun seizoensgebonden groenten en fruit.

Emirates SkyCargo heeft een ambitieuze strategische routekaart voor 10 jaar uitgestippeld waarmee ze hun bestaande capaciteit zullen verdubbelen en 20 nieuwe bestemmingen zullen toevoegen aan hun reeds uitgebreide wereldwijde netwerk. Dit zal hen in staat stellen om de wereldwijde land- en tuinbouw met hun klanten in alle hoeken van de wereld te verbinden.

Voor meer informatie:
Emilie Rose Roberts
Emirates SkyCargo
[email protected]
www.skycargo.com

Publicatiedatum: