Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wanneer een visie werkelijkheid kan worden"

Het uitbreiden of bouwen van een nieuwe kas wordt steeds complexer. Er worden veel eisen gesteld en er moeten veel aspecten worden overwogen voor een nieuwe locatie wat veel tijd, energie en expertise vereist. Locatiebeoordeling, ondersteuning bij vergunningen, nutsvoorzieningen en financiële haalbaarheidsanalyse, klimaatstudie, zijn slechts enkele van de zaken die worden onderzocht.

Havecon biedt klanten, in samenwerking met Blueforest Environmental Development, een totaalpakket aan vanaf de eerste conceptontwikkeling tot aan de bouw van de kas en de verdere operationele ondersteuning. Er is één aanspreekpunt gecreëerd voor Controlled-Environment Agriculture (CEA).

Land identificeren en beoordelen
Voordat de bouw kan beginnen, is inzicht in de behoeften en wensen van de klant van essentieel belang in het selectieproces van de locatie. Er wordt een gedetailleerd onderzoek uitgevoerd waarbij meerdere locaties worden geëvalueerd vanuit logistiek, sociaal, milieu- en financieel oogpunt. De beste locaties gaan door naar de volgende fase waarin verdere onderzoeken worden uitgevoerd met lokale onderaannemers totdat de beste locatie wordt gekozen. Tijdens dit proces worden gesprekken gevoerd met de belangrijkste belanghebbenden om hen te informeren en eventuele obstakels bij de ontwikkeling aan te pakken.

Ontwerp en engineering
Tijdens de identificatie- en beoordelingsfase van de grond werkt de klant samen met Havecon en haar Atrium Agri partners aan het ontwerp van de kas, de lay-out van de locatie, de bouwfasering, teeltconcepten, implementatie van automatisering en vereisten voor componentensystemen. Deze informatie is nodig om een schatting te maken van de belastingeisen voor de systeemanalyse, de aansluiting op het elektriciteitsnet en uiteindelijk de goedkeuring van de vergunningen.

Financiële haalbaarheidsstudie
De beste locaties worden door het interne financiële haalbaarheidsmodel van Havecon gehaald. Dit model bepaalt de levensvatbaarheid van het project op basis van de verwachte kapitaalinvestering en geschatte operationele kosten op elke locatie. De gegevens uit deze studie geven de klant een goed inzicht in hun investering op basis van verschillende inputs en scenario's om de financiële impact te beoordelen en te presenteren. Naast het verschaffen van inzicht aan de klant worden de gegevens uit deze studie gebruikt om financieringsaanvragen te ondersteunen.

Het klimaatonderzoek
Bij het selecteren van een locatie speelt het lokale weer een belangrijke rol in hoe de kas wordt ontworpen en welke onderdelen nodig zijn om de beste groeiomgeving voor het gewas te creëren. Een klimaatstudie omvat een diepgaand wiskundig klimaatmodel dat historische weergegevens gebruikt als input om te begrijpen welke invloed de lokale weersomstandigheden hebben op het ontwerp van de kas en welke systemen nodig zijn.

Ondersteuning bij vergunningen
Op elke locatie zijn andere vergunningen nodig voor de ontwikkeling van het gebied en de bouw van een kas. Het kan overweldigend en verwarrend zijn om te bepalen welke vergunningen nodig zijn en welke rapporten nodig zijn. Havecon kan dit proces stroomlijnen door aan het begin van het proces samen te werken met de regelgevende instanties en door samen te werken met lokale onderaannemers om de vereiste onderzoeken te organiseren die nodig zijn voor goedkeuring.

'Project-management en coördinatie'
Communicatie, coördinatie en transparantie tussen alle partijen is essentieel voor het succes en de voltooiing van het project. Tijdens het hele project, van de keuze van de locatie tot de eindoplevering, werkt de klant samen met één team dat de hele zorg voor het project op zich neemt. Havecon neemt het management van het project uit handen.

Operationele ondersteuning
Na afronding van de bouw van de kas gaat Havecon niet zomaar weg. In plaats daarvan werkt Havecon samen met teeltadviesbureaus en aanbieders van automatiseringsdiensten om ervoor te zorgen dat klanten het maximale halen uit alle geïnstalleerde technologische mogelijkheden. Klanten hebben de mogelijkheid om samen te werken met telers om ervoor te zorgen dat de verwachte opbrengsten worden gehaald en de hoogste kwaliteit van het product wordt bereikt. Met de samenwerking met Blueforest Environmental Development heeft Havecon een one-stop-shop gecreëerd waarmee klanten alle elementen door één hoofdaannemer kunnen laten uitvoeren.

Deze tekst stond eerder in Havecon-uitgave Havecontact.

Voor meer informatie:
Havecon
Lorentzstraat 8
2665 JH Bleiswijk
Tel: +31 (0)10 266 32 70
[email protected]
www.havecon.com

Publicatiedatum: