Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GreenGrandPrix zet alle planten in the picture

Een inmiddels vast onderdeel van vakbeurs GrootGroenPlus is de GreenGrandPrix. Tijdens de GreenGrandPrix worden eerder bekroonde planten nogmaals in het zonnetje gezet. Op de 34e editie van vakbeurs GrootGroenPlus, die van 2 tot en met 4 oktober in Zundert gehouden wordt, vindt een bijzondere editie van de GreenGrandPrix plaats. Dit jaar mogen namelijk alle deelnemers meedoen aan de GreenGrandPrix. Zodat er - geheel volgens thema - nog veel meer groene producten in the picture komen te staan.

Volle aandacht voor groen
De GreenGrandPrix is oorspronkelijk geïnitieerd om de aandacht voor met prijzen bekroond groen te verlengen. Hoewel er in de groene branche natuurlijk ook trends zijn, is juist dit de plek waar de producten die zich jaar na jaar bewijzen eruit springen. Om die producten goed tot hun recht te laten komen, is het niet meer dan terecht dat er vaker aandacht aan wordt besteed.



Dit jaar wil GrootGroenPlus dit nog wat verder uitbreiden, geheel in lijn met het thema van de 34e editie van de vakbeurs: in the picture. Hierom is besloten om alle deelnemers van vakbeurs GrootGroenPlus de kans te geven om deel te nemen aan de GreenGrandPrix - ook als hun producten nog niet eerder gekeurd en bekroond zijn.

Gemêleerde jury
Ook tijdens deze GreenGrandPrix is er gedacht aan een jury. Vanwege het unieke karakter van deze editie, wordt gekozen voor een gemêleerde jury, waarin ook internationale juryleden plaatsnemen. Uiteraard wordt hiervoor een selectie gemaakt die een brede representatie kent.

Deze jury zal op vooraf vastgestelde tijden een route bezoeken, vragen stellen, de planten bekijken en drie tot vijf favorieten uitkiezen. Dit op alle van de drie routes. Deze verkozen planten zullen verplaatst worden naar een aparte presentatieruimte op het centrale plein, voorzien van het oordeel van de jury. Uiteraard zullen deze planten - net als bij de reguliere GreenGrandPrix - getoetst worden op (kweek)prestatie.

Tijdens de juring zal de standhouder verzocht worden om de inzending voor de GreenGrandPrix middenvoor de stand te plaatsen, op een daarvoor bestemde ondergrond.

Deelnemen
Om deel te kunnen nemen dient het inschrijfformulier op de website te worden ingevuld. Op die manier kan de jury zich voorbereiden om hun rondes. Er zal worden getoetst op vijf criteria. Dat zijn: kwaliteit van het wortelgestel, kwaliteit van het loof van de plant, de verhouding tussen plant en pot, de ecologische waarde en de algehele indruk van de ingezonden planten.

Bron: Vakbeurs GrootGroenPlus

Publicatiedatum: