Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open middag 'De Perfecte Chrysant'

Op woensdag 24 juli is er de gelegenheid om de huidige teelt van het project 'Fossielvrij binnen een weerbaar teeltsysteem' te bezoeken, meldt Kas als Energiebron. Tijdens de 32e teelt (geplant in week 23) wordt de groeifactor CO₂ vergeleken. Aan CO₂ komt een steeds hoger prijskaartje te hangen. Efficiënt omgaan met CO₂ is dus steeds belangrijker. Een 'standaard' behandeling met 120 kg/ha.u wordt vergeleken met een 'CO₂-efficiënte', waarbij de dosering tussen de 20-100% raamstand wordt verlaagd van 120 naar 0 kg/ha.u. Via hogere ventilatietemperaturen en meer verneveling worden de luchtramen maximaal geknepen.

In beide afdelingen wordt eenzelfde strategie gevolgd om de plant- en bodemweerbaarheid te optimaliseren. De Chic wordt begin week 32 geoogst, evenals het andere hoofdras Pina Colada en de vergelijkingsrassen Hardwell, Ellison, Kennedy, Altaj, Celebrate, Ilonka, Purple Star, Fabienne, Prosecco en Sunup. Er kan dus goed worden vergeleken hoe het gewas erbij staat met 30-35% minder CO2-dosering t.o.v. de standaard.

Programma
15.30 uur: Ontvangst
15.45 uur: Kasbezoek door Paul de Veld (Delphy)
16.30 uur: Presentatie teelt 31 (ook een CO₂ vergelijkingsproef), ervaringen huidige teeltopzet en tussentijdse metingen door Paul de Veld (Delphy)
17.00 uur: Afsluiting met borrel

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot 23 juli, 16.00 uur.

Annuleren
Wanneer men onverhoopt verhinderd is kan men dit doorgeven via [email protected]. Wellicht dat een collega de vrijgekomen plaats kan invullen. In overleg kan men een vervanger sturen.

Beeldmateriaal
Er kunnen foto's en video's gemaakt worden ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Wanneer men daar bezwaar tegen heeft kan men dit vooraf aangeven via [email protected].

Bron: Kas als Energiebron

Publicatiedatum: