Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franka's reis naar het WK

VBW volgt de reis van Franka Roenhorst tot aan het World Cup Floral Art in augustus 2025.

Voorbereidingen en sponsoring
Met nog meer dan een jaar te gaan tot het WK, zit Franka momenteel diep in de voorbereidingsfase. "Opdrachten voor het WK heb ik nog niet, dus daar kan ik nog niks aan doen. Maar om dit straks te kunnen maken, heb ik een leuk potje met geld nodig. En daarvoor ben ik momenteel veel met bedrijven in gesprek," vertelt Franka. Ze is druk bezig met het aantrekken van sponsors en het voorbereiden van verschillende opdrachten die dienen als waardevolle training voor het WK.

Nieuwe technieken en vaardigheden
Franka richt zich niet alleen op de financiële kant van haar voorbereiding, maar ook op het verbeteren van haar vaardigheden. "Mijn kracht is denk ik de voorbereide werkstukken straks. Daarom wil ik nog meer trainen op de verrassingsopdrachten. Hierin kan ik zeker nog verbeteren. Ook wil ik nog meer trainen op snelheid, en die combinatie met snel iets bedenken moet mij op het WK zelfverzekerd laten staan."

Selectie van bloemen en planten
Hoewel ze nog geen definitieve keuze heeft gemaakt voor de bloemen en planten die ze tijdens het WK wil gebruiken, heeft Franka al diverse kwekers en bedrijven benaderd die haar zullen ondersteunen. "Deze bedrijven hebben genoeg materialen om straks uit te kiezen als ik weet wat de opdrachten zijn. En als er nog kwekers of bedrijven zijn die graag hun steentje bij willen dragen, kunnen ze altijd eens aankloppen bij mij."

Balans tussen stijl en creativiteit
Het vinden van een balans tussen haar unieke stijl en het verkennen van nieuwe creatieve benaderingen is één van Franka's doelen. "Mijn stijl is momenteel heel breed, dus mijn doel voor het WK is dan ook om juist die te vinden. Wel werk ik graag met ronde vormen en mijn kracht zit hem in kleuren. Maar ook in deze punten valt altijd nog meer uit te halen."

Impact op het publiek
Franka hoopt dat haar creaties het Nederlandse publiek zullen inspireren en een gevoel van trots zullen oproepen. "Ik hoop dat iedereen kan zeggen: zo, die is echt tot het uiterste gegaan met deze stukken. En dat mensen ook echt denken: dit is Franka Roenhorst. Laten zien wat ik allemaal in mijn mars heb, mijzelf uitdagen."

Omgaan met druk en verwachtingen
De druk van het vertegenwoordigen van Nederland op een internationaal podium is iets wat Franka goed voelt. "Ik ben iemand die haar latje altijd heel hoog legt voor zichzelf. Altijd al gedaan, ik ga altijd voor het hoogst haalbare. Dus nu ook. Nederland vertegenwoordigen in eigen land is dan ook echt een grote droom die uitkomt."

Bron: VBW

Publicatiedatum: