Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proceswater kokosproductie hergebruikt

Voldoende drinkwater gaat altijd voor op watergebruik voor andere doeleinden. Water dat wordt gebruikt om overtollige zouten uit te spoelen bij productie van kokossubstraat. Het wordt gebruikt om de kokos stabiel en veilig te maken. Dit proceswater wordt nu opgevangen en hergebruikt bij teelten zoals bananen, kokos, rijst, kurkuma en gember, deelt Bol Peat.

De zoektocht naar duurzaam geproduceerde, hernieuwbare grondstoffen om tot een optimaal substraatmengsel te komen stelt leveranciers voor uitdagingen. Buiten de perfecte omstandigheden waarin het plantje kan groeien, is er een steeds scherper oog voor duurzaamheid.

Goede arbeidsomstandigheden
Bol Peat verwacht van de partnerleveranciers dat zij op de productielocaties zorg dragen voor goede arbeidsomstandigheden en (medische) voorzieningen voor medewerkers. De persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd voor medewerkers én hun kinderen. Daarnaast richt Bol Peat ook de aandacht op de bewuste omgang met energie op de kokoslocaties.

Waarom kokos
Kokos is een belangrijke hernieuwbare grondstof in substraatmengsels en voor puur kokossubstraat. Wereldwijd maken telers en kwekers hier dankbaar gebruik van. De kokosproducten van Bol Peat worden geproduceerd in India en Sri Lanka, waar zij grip hebben op het hele productieproces.

Voor meer informatie:
Bol Peat B.V.
Nieuwe Waterwegstraat 34
3115 HE Schiedam
Tel: +31(0)10 - 426 76 66
[email protected]
www.bolpeat.com

Publicatiedatum: