Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seizoen Aster Showmakers van start met uitbreiding

Het is volop zomer en dat betekent maar één ding: het asterseizoen is van start gegaan! De Showmakers van veredelaar Royal Van Zanten zijn dit seizoen bij vier kwekers beschikbaar. Kwekerij Wouters heeft deze zomer Showmakers voor het eerst in haar collectie.

Aanbod Showmakers
De dubbelbloemige Aster Showmakers valt op door haar grote, volle bloemen, compacte groei, en donker contrasterend blad. Het kleurenpallet varieert van blauw tot violet. Dit seizoen zijn er maar liefst vier kwekers die Showmakers in hun assortiment hebben: Endhoven Flowering Plants (in 10,5cm potten), House&Garden/WPK (in 12cm potten), Montis (in 14cm en 17cm potten). Kwekerij Wouters uit Ens is toegevoegd aan het rijtje van kwekers van Showmakers. Zij telen Showmakers in gemengde potten, onder de naam Festival Colours Asters in potmaat 12cm.

Het hele najaar genieten
De aster staat bekend om haar krachtige karakter en uitstekende prestaties onder diverse (klimaat)omstandigheden. Dankzij de bloemenpracht en het opvallende groen blijft Showmakers doorbloeien, zelfs wanneer andere tuinplanten stoppen. De volle, bijna pomponachtige bloemen blijven tot laat in het najaar bloeien en kunnen zelfs de eerste lichte nachtvorst zonder schade doorstaan. Het is dan ook niet voor niets dat asters de koningin van de najaarsplanten worden genoemd!

Indeling Floricode
Hoewel Aster Showmakers van Royal Van Zanten hybrides zijn, en niet afgeleid van de originele Aster Novi-Belgii, zijn ze wel in wel ingedeeld door Floricode in de groep "Aster Novi-belgii Grp. Aster Showmakers zou voor Zwitserland geen importbeperkingen mogen geven, omdat het hybrides zijn en daardoor steriel (verspreiden geen stuifmeel).

Bron: Pull Position

Publicatiedatum: