Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Juriaan Weerheim, FPC Gerbera:

"Maak jouw uitdagingen bekend bij de FPC, dat maakt voor jouw product het verschil"

Juriaan Weerheim is directielid van Kwekerij de Zuidplas. Onlangs heeft hij de plek van zijn broer Leen overgenomen in de FPC (Floraholland Product Commissie) Gerbera. Hiervoor heeft hij de introductietraining FPC gevolgd. Juriaan vertelt bij Royal FloraHolland over zijn ervaringen met de training en waarom iedereen van de FPC deze training zou moeten volgen.



"Voorheen zat Leen, mijn broer en mededirectielid van de kwekerij, in de FPC. Zijn termijn was voorbij en een vacature werd uitgezet. Gezien wij de Coöperatie erg belangrijk vinden, vind ik dat je dan niet stil aan de kant moet blijven zitten. Ook inzetten voor het algemene belang vind ik erg belangrijk. Samen moet we ervoor zorgen dat de veiling succesvol is. En daarbij kun je als FPC lid erg veel bijdragen."

"Als nieuw lid van de FPC krijg je een praktische introductietraining waarin je goede handvatten meekrijgt hoe je bijdraagt binnen een vergadering, maar ook wat je positie is binnen het grote geheel van Royal FloraHolland. Dat maakt inzichtelijk met welke zaken je je wel en niet bezighoudt in de FPC. In de training was ook veel ruimte voor praktische voorbeelden. Een daarvan ging in op het feit dat iedereen met een eigen belang of ander perspectief naar hetzelfde vergaderpunt kijkt. Dat geeft meer begrip voor de mening van de ander."

"Ik vind wel dat de cursus een meer verplicht karakter zou moeten krijgen. Niet alle nieuwe leden van de FPC zijn aanwezig, terwijl het erg waardevol is dat je met meerdere FPC's samen zit en van elkaar leert. Je merkt dat er verschillen, maar ook overeenkomsten zijn tussen FPC's. Daarnaast heb je een veel beter beeld van hoe de veiling in elkaar zit én leer je vergadertechnieken die ik nog niet wist. Zelf sta ik er altijd in met het motto; je wordt er nooit dommer van. Ook al denk je alles al te weten, er is altijd wat te leren."

"Ik zou aan alle FPC-leden willen meegeven; laat aan de achterban weten wat je doet, hoe je het doet en maak duidelijk aan de achterban wat zij aan de FPC hebben. Zo zorg je ervoor dat zij jou weten te vinden met hun input."

"Aan de achterban de boodschap; weet wie er vanuit jouw product in de FPC zit en schroom niet om je punten kenbaar te maken bij de FPC. Want dat kan verschil maken. Samen kunnen we in onze Coöperatie Royal FloraHolland het niet iedereen naar de zin maken, maar als we niets delen, kunnen de punten ook niet besproken worden."

Meer weten over de FloraHolland Product Commissies?
Hier is meer te vinden welke FPC's er zijn en is het mogelijk om contact met ze op te nemen. Ook is het mogelijk om zich op te geven als lid.

Voor meer informatie:
Royal FloraHolland
Tel: 088 789 89 89
www.royalfloraholland.com

Publicatiedatum: