Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LG Flowers

"In 2026 kunnen wij onze bloemen CO2-neutraal kweken"

LG Flowers heeft een duidelijke visie als het gaat om de manier waarop bloemen gekweekt worden. "De huidige manier van bloemen kweken, heeft voor ons niet de toekomst. Wij willen namelijk gaan kweken en produceren op een manier die positief bijdraagt aan de aarde en iedereen die daarop leeft. Om te zorgen dat we daar gaan komen, hebben we twee doelen voor 2026 gesteld: In 2026 kunnen wij onze bloemen CO2-neutraal kweken én kweken we onze bloemen zonder chemische bestrijdingsmiddelen."

Om het eerste doel te behalen, hebben ze de afgelopen jaren hun CO₂-uitstoot al verminderd. Van een uitstoot van 300gram per germini in 2020 naar een uitstoot van 100gram in 2023. Dit resultaat komt voort uit een vermindering van hun gasgebruik én efficiënt gebruik van dat gas en elektra die ze met gas maken door hun teeltspecialist Martin. Zo investeerden ze bijvoorbeeld in LED-verlichting, een E-boiler, Drygairs, een nieuw type schermdoek en camera's en sensoren in de kas.

"Voor het behalen van het tweede doel kweken we onze bloemen nu al zo veel als mogelijk met biologische bestrijdingsmiddelen. Zodoende kunnen de biologische bestrijders, zoals 'goede' vliegen en beestjes die de 'slechte' vliegen en beestjes opeten in ons gewas, zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Bovendien hebben we dit jaar andere planten boven de gerberaplanten gehangen om te zorgen dat deze biologische bestrijders een betere thuisbasis hebben."

Tot slot maken ze gebruik van AI. Chris traint AI om vroegtijdige sporen van plagen en ziektes te herkennen. Tijdens het sorteren van de geplukte gerbera's worden deze gecheckt en kan AI helpen met scouten van ziektes en plagen. Zodoende kunnen ze sneller handelen om grote uitbraken te voorkomen.

Bron: LinkedIn

Publicatiedatum: