Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucas Jansen, Floweracademy

"Als het rustig is in de handel, is het een ideale tijd voor zomerbootcamps"

Tholen - Al 20 jaar verzorgt Lucas Jansen van Floweracademy met veel plezier cursussen voor de groene sector, en dan met name de sierteelt. Speciaal voor kwekers, exporteurs en anderen binnen de sector, hebben ze speciale zomerbootcamps die eind augustus van start gaan.

"Er is momenteel veel vraag naar cursussen, vooral van exporteurs wiens bedrijf flink groeit en die nieuwe mensen aannemen zonder ervaring in de sierteeltsector. De kennis van bloemen en planten is bij sommige nieuwe medewerkers nog niet zo aanwezig, en daar helpen wij bij," vertelt Lucas.

Vier bootcamps
Ook tijdens de pandemie gaf hij deze bootcamps, maar omdat er veel vraag naar is, hebben ze besloten om de bootcamps nogmaals te geven. "Veel grote bedrijven willen dat wij de cursussen binnen het bedrijf geven, maar dat is voor kleinere exporteurs, kwekers of handelaren niet haalbaar. Om wel die optie te geven voor een cursus, ondanks dat we weinig ruimte hebben in de agenda, zijn de bootcamps weer ter sprake gekomen. In één dag geven we alle informatie in een cursus, die normaal over een paar cursussen verdeeld zou worden." Lucas vertelt verder: "We geven in totaal vier bootcamps: verkoop, management, kamerplanten en tuinplanten. De cursussen voor verkoop en management geven we in Roelofarendsveen, dat is lekker centraal. De cursussen voor kamerplanten en tuinplanten zijn in het Green Trade Center in Aalsmeer."

Rustig
"Als het rustig is in de handel, is het in cursusland heel druk. Aan het einde van de zomer krijgen mensen eindelijk tijd, en dan is een bootcamp dus ideaal. Dit jaar merken we ook dat er meer vraag naar is, omdat het rustiger is en onze klanten wel goed gebruik willen maken van hun tijd. Zo lang de 'r' in de maand is, ben ik ook druk," lacht Lucas. "Maar na maart is het hoogseizoen in de handel en is het voor mij weer rustiger."

Cambodja
Lucas is net terug uit Cambodja, waar hij een Flower academy is gestart: "Ik ben deze Flower academy Cambodja gestart uit een goed-doel-gedachte. Mensen daar willen graag leren, maar kunnen niet veel betalen. Daarom ben ik de charity school gestart, waar ik onder andere lessen in bloemschikken geef om mensen zonder weinig kosten toch veel te leren."

Op de website van www.Floweracademy.nl zijn alle data van de 1-daagse zomer bootcamps en de cursussen voor het najaar en de winter terug te vinden.

Voor meer informatie:
Flower academy
Tel: +31(0) 622261489
[email protected]
www.floweracademy.nl