Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse chrysantenkweker stapt over op zeevrachtexport

Capiro, een kweker en exporteur van chrysanten stapt over op zeevrachttransporten. Het bedrijf is gevestigd in de bergen van Colombia in San Nicolás Valley, waar steeds meer Nederlandse bloemen vandaan komen. Carlos Manuel Uribe, CEO van Capiro: "Capiro vervoert veel chrysanten over zee. We produceren jaarlijks ongeveer 230 miljoen stelen die voornamelijk worden geëxporteerd naar het VK en de VS. 93% van de export wordt over zee vervoerd."

Van tomaten naar chrysanten
Het bedrijf startte oorspronkelijk met het telen van tomaten maar dat mislukte. Op advies van de markt schakelde het bedrijf over op chrysanten. In 1999 nam Carlos de leiding over en stuurde Capiro aan door verschillende uitbreidingen. Vandaag de dag bestaat het bedrijf uit 127 ha kassen en heeft het ongeveer 2.500 werknemers in dienst.

Overgang naar zeevracht
Capiro, dat voorheen afhankelijk was van luchtvracht, richtte zich in 2008 op zeevracht om toegang te krijgen tot nieuwe markten. Carlos zegt dat milieuverantwoordelijkheid de reden is achter deze verschuiving. "Zeevracht zorgt voor een vermindering van 57 ton CO2 per verzonden container vergeleken met luchtvracht. Tot op heden heeft Capiro meer dan 12.000 containers over de hele wereld verscheept."

Volgens Carlos verbetert de Colombiaanse haveninfrastructuur de concurrentiepositie van Capiro ten opzichte van zijn concurrenten. "We gaan binnenkort profiteren van de haven 'Puerto Antioquia', een nieuwe faciliteit die de logistiek verder zal versterken."

"Naast logistiek investeert Capiro in CO2-negatieve initiatieven en in biociden en efficiënte led-belichting. We zijn een zogenaamd B bedrijf geworden. Dat betekent dat we ons inzetten voor een economisch systeem dat de planeet en alle mensen ten goede komt."

Voor meer informatie:
Capiro
Tel: +57 604 448 93 10
www.capiro.co

Publicatiedatum: