Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

5 september gaan de eerste planten veilgroepen in Aalsmeer over op orderpicken

De eerste planten veilgroepen in Aalsmeer gaan per 5 september over op orderpicken, deelt Royal FloraHolland op hun website.

"We richten onze logistiek en IT anders in, en gaan uniform werken op alle hubs. Stap voor stap gaan we van verdelen naar orderpicken en uiteindelijk over op afleveren in tijdvakken. In Rijnsburg, Eelde en sinds juni ook Naaldwijk orderpicken we nu alle bloemen en planten. Begin september zetten we de volgende stap. Dan gaan de eerste planten veilgroepen in Aalsmeer over op orderpicken.

Op 5 september starten we met orderpicken van de eerste planten in Aalsmeer. We beginnen klein met een aantal veilgroepen van klok C15. Zorgvuldigheid staat zoals altijd voorop. We ervaren, leren en optimaliseren voordat we de volgende stap zetten. Want ook in tijden van verandering staat betrouwbare dienstverlening op de eerste plaats.

Wat betekent deze overgang?
Orderpicken brengt een aantal veranderingen en mogelijkheden met zich mee. Hieronder vertellen we de belangrijkste veranderingen:

Kwekers: de veilvolgorde van de veilgroepen is dankzij orderpicken niet langer afhankelijk van de logistieke opstelling. De veilvolgorde wordt vanaf 5 september bepaald door random kweker loten (per administratienummer). Bovendien krijg je als kweker meer mogelijkheden om de veilvolgorde van de producten zelf te bepalen. Daarnaast kan je voortaan ook meerdere veilgroepen op één kar aanvoeren.

Kopers: als koper ontvang je de gekochte producten nog altijd vóór het einde van het proces. Wat wel verandert, is de volgorde van uitlevering. De veilvolgorde is niet langer leidend, waardoor het kan voorkomen dat je de planten uit deze veilgroep in een andere volgorde ontvangt.

Goed om te weten
Select Delivery, oftewel het afleveren in tijdvakken aan kopers, is voorlopig nog niet beschikbaar voor de betreffende veilgroepen die overgaan op orderpicken in Aalsmeer. Wél kan je als koper aangeven dat je de producten ná het einde van het proces wil ontvangen. Neem in dat geval contact op met de teammanager verantwoordelijk voor het afleveren in jouw gebied. Dan bespreken we wat jouw mogelijkheden zijn.

Vervolgstappen
Wanneer alles voorspoedig verloopt met de eerste veilgroepen, kunnen we de volgende stap zetten en bepalen wanneer we met de volgende veilgroepen overgaan op orderpicken. De verwachting is dat we in drie stappen uiteindelijk alle planten in Aalsmeer gaan orderpicken. Zo komen we steeds dichter bij één standaard logistieke werkwijze en systeem op alle hubs.

De kwekers, de transporteurs en de kopers die te maken krijgen met de overgang naar orderpicken op klok C15 krijgen binnenkort een e-mail. Hierin staan de belangrijkste veranderingen en mogelijkheden overzichtelijk op een rij. Mochten er hierna nog vragen zijn, dan staan de Accountmanagers, Teammanagers LDK uit jouw aflevergebied én het Klant Contact Center voor je klaar."

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: