Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sun Valley Farms

"Het bedrijf begon met liefde voor natuur, en toen het bedrijf groter werd, breidde het uit met liefde voor mensen"

"Het was een kwestie van de juiste combinatie, omdat de producten en de kwekerijen zo goed passen bij onze bestaande productlijnen en onze activiteiten," zegt Jim Milgard, eigenaar en CEO van Continental Floral Greens, over de recente aankondiging dat zijn bedrijf de kwekerijen van Sun Valley Floral Farms in Willow Creek, Californië gaat leasen. We interviewden Milgard om meer te weten te komen over dit nieuws.


Jim Milgard, CEO bij Continental Floral Greens

Een gepland proces
Milgard benadrukt dat dit partnerschap niet van de ene op de andere dag tot stand is gekomen, aangezien het volgt op zes jaar van gesprekken tussen hem en Lane DeVries, de oprichter van Sun Valley Flower Farms.

Milgard: "Lane en ik zijn al heel lang vrienden. Toen Lane bezig was met een pensioenplan, zijn we jaren geleden, in 2018, met elkaar gaan praten. Hij gaf er de voorkeur aan om zijn kwekerijen te verkopen aan een partner uit de sector om ervoor te zorgen dat zijn nalatenschap zou worden voortgezet."

Milgard wijst er ook op dat sommige kwekerijen gesloten zullen worden en dat sommige producten niet beschikbaar zullen zijn: "Veel kwekerijen in Californië zijn afgenomen in omvang of in het aantal bloemenvariëteiten dat ze telen. We nemen niet het hele Sun Valley bedrijf over, omdat we van mening zijn dat we veel van de gewassen die zij produceerden niet kosteneffectief kunnen telen en de markt een superieur product kunnen bieden. We nemen een aantal medewerkers aan om ons te helpen met de producten waarmee we doorgaan, zoals Cotinus, Sneeuwbes, Ilex en Rozenbottels. We telen deze producten momenteel op onze locatie in Oregon en hebben er ervaring mee."


Ilex

Een erfenis hoog houden
Begin jaren 90 richtte Lane DeVries Sun Valley Floral Farms op om lelies, tulpen, irissen en andere bolbloemen te produceren. In de loop der jaren breidde hij zijn bedrijfsactiviteiten in Oregon en Californië uit en voegde meer producten toe. Bij Continental Floral Greens hebben ze zichzelf de taak gesteld om zijn nalatenschap voort te zetten in de gewassen die ze het liefst produceren.


Lane DeVries

"We zijn vereerd dat we zijn nalatenschap mogen voortzetten, want de verschillende producten van Willow Creek Farms zijn van topkwaliteit en zeer gewild. Vooral de Ilex en rozenbottels, die tot de variëteiten behoren die Lane ontwikkelde. We hadden al een aantal van Lane's superieure Ilexvariëteiten gekocht en geplant op onze locatie in Oregon. Er is een aanzienlijke markt voor deze rassen in de hele VS en ze zijn onmisbaar voor de sector, omdat ze voldoen aan de vraag van zowel groothandels als retailers. Lane zal bij het bedrijf blijven in een adviserende rol en bijdragen aan de groei en verbetering van onze producten op alle locaties," legt Milgard uit.

Sun Valley Floral Farms in Willow Creek, Californië

Een bedrijf creëren voor toekomstige generaties
Jim gelooft ook dat deze huurovereenkomsten passen bij het karakter van Continental Floral Greens. "Dit is een belangrijke stap voor ons. Acquisitie maakt deel uit van ons DNA. Het zal onze klanten helpen groeien en zich onderscheiden in de retailmarkt."

Bovendien benadrukt Milgard dat zijn bedrijf er voor de lange termijn is: "Ons doel is om een Evergreen-bedrijf te bouwen dat generaties lang meegaat."

Hij voegt eraan toe dat deze benadering zijn leiderschapsstijl weerspiegelt, die zich richt op het maken van een positieve sociale impact en het bevorderen van duurzaamheid.

Uitzicht op het teeltbedrijf

"Het bedrijf begon met liefde voor de natuur, en toen mijn bedrijf groter werd, werd het uitgebreid met liefde voor mensen. Ik wil het leven van mijn werknemers en klanten positief beïnvloeden. Om dit te bereiken hebben we gezonde en duurzame producten nodig. Op deze manier kan het bedrijf worden doorgegeven aan de volgende generaties."

Voor meer informatie:
Continental Floral Greens
www.cfgreens.com

Publicatiedatum: