Voor kleinschalige kwekers is een aangepast certificeringsschema van FSI in ontwikkeling. LTO Nederland bomen, vaste planten en zonnebloemen laat weten dat het mogelijk is om feedback te geven op de voorgestelde criteria en regels.
Duurzaamheid en certificering worden steeds belangrijker in de sierteelt en vanuit keten geëist. Om het voor iedere kweker haalbaar te maken om gecertificeerd te zijn, heeft het FSI-bestuur (Floriculture Sustainability Initiative) een aangepast certificeringsschema in ontwikkeling voor kleinschalige kwekers, in samenwerking met MPS en GlobalGAP.
Kleinschalige kwekers hebben een totale jaaromzet uit sierteeltproducten van minder dan €250.000 en ondernemen in 'the Global North': voornamelijk Europa en Israël.
Als kweker (maar ook als koper of andere belanghebbende in de sierteeltsector) kan men feedback geven op de voorgestelde criteria en regels, met als doel de transparantie en robuustheid te waarborgen. Feedback geven kan tot uiterlijk 30 augustus 2024 via deze link.
Onduidelijkheden, vragen en opmerkingen kan men ook rechtstreeks aan Anneke van Dijk doorgeven, tot uiterlijk 28 augustus via [email protected].
Mede op basis van de binnengekomen reacties wordt het schema in het najaar vastgesteld.
Bron: LTO Nederland