Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meteor Systems

Chinese markt heeft groeiende vraag naar meer verschillende soorten snijbloemen

Calla lily is één van de nieuwe populaire snijbloemen. Calla lily heeft een speciale vorm en allerlei kleuren, die gebruikt kunnen worden in verschillende toepassingen zoals bruidsboeketten, interieurdecoratie, etc. Baiyi Group heeft onlangs een kas van drie hectare voor hydronische calla lelies en gerbera's voltooid. Voor dit project werd een volledig Meteor Systems potteeltsysteem gebruikt.



Statistisch gezien worden Calla lelies wereldwijd geteeld op ongeveer vijf hectare teeltgebied, waarvan de meeste in de grond.

Baiyi Group is één van de grootste snijbloemenproducenten in het westen van China. Baiyi Group heeft onlangs een kas van drie hectare voor hydronische calla lelies en gerbera's voltooid. Anders dan de traditionele grondteelt, heeft het kweken van bloemen met substraat voordelen zoals een betere waterbeheersing en minder ziekten.

Voor dit project werd een volledig Meteor Systems potteeltsysteem gebruikt. Eén van de grootste problemen bij het kweken van Calla lelies is de ziekte erwinia. Door Meteor potsystemen te gebruiken, wordt voorkomen dat de ziekte zich naar andere gewassen verspreidt. Op deze manier hebben de gewassen een betere kwaliteit en hogere kwantiteit. Bovendien is het potsysteem eenvoudig te roteren. De groeicyclus van kleur calla lelies is ongeveer twee maanden, en traditionele grondbeplanting vereist sterilisatie van de grond aan het einde van elke groeicyclus, wat arbeidsintensief en tijdrovend is. Met de grondloze vorm van oppotten hoeven kwekers alleen het substraat in de pot te vervangen voor een snelle rotatie. Meteor Systems ontwerpt de kweektafel ook op de juiste hoogte, zodat het voor de kweker gemakkelijk is om de bloemen op te pakken.

Voor meer informatie:
Meteor Systems
Minervum 7081
4817 ZK Breda
Tel: +31 76 504 2842
[email protected]
www.meteorsystems.nl

Publicatiedatum: