Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse tuinbouw promoot Controlled Environment Agriculture

De Nederlandse tuinbouw heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een wereldspeler van formaat als het gaat om technologische oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen zoals de wereldwijde bevolkingsgroei, klimaatverandering en vraag naar lokale voedselproductie en een groene leefomgeving. Met Controlled Environment Agriculture, waaronder hightech kassen, kan Nederland een unieke bijdrage leveren aan efficiënte en duurzame systemen in Nederland én over de grens.

In opdracht van Topsector Horticulture & Starting Materials i.s.m. AVAG | Greenhouse Technology Center en GreenTech is de film 'CEA' gemaakt. De video laat zien hoe CEA in verschillende werelddelen wordt toegepast met Nederlandse technologie.

CEA betekent het toepassen van verschillende technische oplossingen, waaronder hightech Nederlandse kassen, om de lekkerste groenten en fruit en mooiste bloemen en planten te telen. In een gecontroleerde omgeving kunnen telers het optimale klimaat voor hun gewassen creëren. Daardoor zijn meer opbrengsten te realiseren op een veel kleinere oppervlakte met een lagere milieu-impact. In het streven naar klimaatneutraliteit in 2040 en netto-nul emissie van nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen tegen 2030 wordt CEA ingezet om stedelijke gebieden in Nederland, Europa en de wereld te voeden, te vergroenen en gezonder te maken. Hiermee levert de tuinbouw met technologie en kennis een bijdrage aan de gezondheid en geluk van mensen.

Publicatiedatum: