Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Denemarken

"Telers gebruiken nog steeds trays van toen we 40 jaar geleden begonnen"

"Onze trays zijn veel meer dan standaard plastic platen. We hebben ons modulaire systeem ontwikkeld zodat we een hoge mate van productflexibiliteit kunnen bieden," zegt Lars Wildenschild, CEO bij Staal & Plast A/S, een Deense fabrikant van eb- en vloedtrays.

Staal & Plast houdt het hele proces zelf in de hand en selecteert zorgvuldig haar grondstoffen. De platen bestaan uit drie lagen, waarbij de bovenste laag speciaal is ontworpen om de unieke omstandigheden van de teelt in de sierteelt te weerstaan.

Een breed en flexibel assortiment
"Onze nieuwste technologie en geautomatiseerde teelt voor uitpersing en vacuümvorming maken ons productieproces zeer efficiënt en concurrerend." Deze efficiëntie is een belangrijke factor bij het toegankelijk houden van hun producten voor telers over de hele wereld met behoud van strenge kwaliteitsnormen. Het modulaire gereedschapssysteem van het bedrijf maakt het mogelijk om productflexibiliteit te bieden, waardoor klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan trayformaten of om aangepaste oplossingen kunnen vragen.

De irrigatietrays van Staal & Plast zijn ontworpen om een breed spectrum aan planten te ondersteunen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor diverse tuinbouwactiviteiten. "We zien dat onze irrigatietrays worden gebruikt voor het kweken van bijna alle soorten planten die geschikt zijn voor eb- en vloedirrigatie, maar ook voor de teelt van jonge planten," zegt Lars. De bakken kunnen ook water opvangen van druppelirrigatiesystemen, wat goed aansluit bij de moderne eisen voor het behoud van water en voedingsstoffen. Het opvangen van overtollig irrigatiewater en voedingsstoffen is nu essentieel vanwege hogere kosten en strengere milieuvoorschriften. De tijd van verspilling van deze bronnen is voorbij, benadrukt Lars.

Søren van Queen, een Deense teler, benadrukte de lange levensduur van hun producten door te zeggen: "We zijn lang geleden met Staal & Plast in zee gegaan vanwege hun bekende, betrouwbare systeem, waarop we vertrouwen en waarvan we weten dat het van goede kwaliteit is."

Aanpasbaar aan elk systeem
Met een breed scala aan beschikbare standaardmaten zorgt Staal & Plast ervoor dat hun trays gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in bestaande systemen. "We kunnen bijna elke traygrootte produceren die past bij de afmetingen van de werkbank binnen ons systeem", legt Lars uit. Voor degenen die speciale kenmerken nodig hebben, biedt het bedrijf maatwerkopties om aan specifieke behoeften te voldoen, zoals unieke gootindelingen of afvoersystemen.

Volgens Lars worstelen telers in kassen met uitdagingen die variëren van wortelontwikkeling tot afvoer en tussenruimte. Om aan deze behoeften tegemoet te komen, heeft de Deense fabrikant oplossingen op maat ontwikkeld binnen hun standaard trayprogramma. Daarnaast bieden ze geavanceerde, op maat gemaakte trays voor meer gespecialiseerde eisen. "We hebben tal van hightech, op maat gemaakte trays geleverd die zijn uitgerust met functies zoals vibratieverstuivers, vernevelingssystemen, verschillende groeimedia, ventilatie en geïntegreerde belichting," vertelt Lars.

De Deense teler Søren van Queen bevestigt: "De trays zorgen voor een betrouwbare waterdistributie en we vertrouwen erop dat ze de gezonde groei van onze planten ondersteunen. Ze zijn zeer duurzaam en presteren goed in de gevarieerde omstandigheden die we in de kas tegenkomen."

Voortdurend testen
Staal & Plast's uitgebreide productportfolio is het resultaat van 40 jaar ervaring in plantenirrigatie, met voortdurende testen en optimalisatie uitgevoerd in hun eigen mechanische lab. "In de loop der jaren hebben we een enorme verscheidenheid aan speciale irrigatiebakken geproduceerd, ontworpen om te voldoen aan de behoeften van onze klanten. Het belangrijkste blijft: ervoor zorgen dat al onze trays aan onze normen voldoen. Ons eigen laboratorium helpt ons de eigenschappen en kwaliteit verder te optimaliseren om aan deze normen te voldoen, omdat we direct het resultaat kunnen vaststellen bij gewijzigde parameters of materiaalsamenstelling," legt Lars uit.

"In de afgelopen veertig jaar," zoals Lars zinspeelt op het veertigjarig bestaan van Staal & Plast, "hebben onze trays hun duurzaamheid bewezen door betrouwbaar te presteren in verschillende omstandigheden in kassen, van verschillende vochtigheidsniveaus tot temperatuurextremen en verschillende belichtingen." Naast kassen winnen de trays ook aan populariteit in vertical farms, cannabisteelt en zelfs retail. "We hebben telers die nog steeds trays gebruiken van toen we het bedrijf 40 jaar geleden begonnen," merkt Lars trots op.

Voor meer informatie:
Lars Wildenschild, CEO
Staal & Plast AS
[email protected]
https://staal-plast.dk

Publicatiedatum: