Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verenigde Staten

Wereldwijde bezoekers bekijken nieuwe varieteiten tijdens open dagen in Californië

Snijbloemenkwekers en tussenhandelaren hielden van 13 tot en met 16 augustus open dagen in Californië om nieuwe variëteiten te laten zien en feedback te krijgen van kwekers. "Het evenement werd vooral bezocht door telers aan de westkust, maar het begint aandacht te krijgen in de hele VS en Canada. Er waren ook groepen uit Nederland, Colombia en China aanwezig."

In Salinas/Gilroy presenteerden Sakata, Syngenta, Takii en InFlora Cut Flowers proeven met in het veld of in de kas geteelde producten. PanAmerican Seed ontving klanten verder naar het zuiden in Santa Paula.

Sakata belichtte hun verschillende soorten Lisianthus, Stock Iron, Aster Azumi XL, en Matsumoto, & Marigold Coco in hun kas. Hier lopen Sarena Robertson (Sakata), Tim Quirk (Express), Mike Furlong (Ocean Breeze), Greg Gabrels (Sakata) en Melissa Wark (Headstart Nursery) door de proefkas.

Sakata toonde ook de komende introducties van de nieuwe Downy Mildew-resistente versies van hun Vincent's® Zonnebloemen. Vincent's Choice DMR en Vincent's Fresh DMR zullen in 2025 op de markt komen. "Ze hebben het extra voordeel van resistentie tegen valse meeldauw." Deze proeven werden geteeld door InFlora Cut Flowers op hun proeflocatie in Salinas met Green Valley Floral.

Syngenta Flowers ontving bezoekers en gaf een rondleiding door hun veldproeven in Gilroy. Hoogtepunten van hun proeven waren onder andere Karma Dahlia's, Opus Snapdragons en Uproar Zinnia. Hieronder staat een foto van het Syngenta Flowers team onder leiding van Alicain Carlson.

De Dahlia-collectie van Syngenta werd ook gekweekt uit stekken zonder wortels in vergelijking met knollen op de InFlora proeflocatie voor snijbloemen in Salinas met Green Valley Floral. De stekken en knollen werden op hetzelfde moment geplant. "De met URC opgekweekte proefpercelen vertoonden een betere uniformiteit, een betere stamomtrek en een vroegere oogst in vergelijking met de stelen van de met knollen opgekweekte percelen."

Het InFlora snijbloementeam kweekte proeven met de producten. Variëteiten van Sakata, Syngenta en PanAmerican kwamen aan bod, maar het diende ook als gastlocatie voor andere partners van InFlora Cut Flowers, waaronder Evanthia, Danziger, HilverdaFlorist en enkele particuliere veredelaars. Dit was een van de grotere proeflocaties met 180 variëteiten van in het veld geteelde Dahlia's, Dianthus, Stock, Snapdragons, Limonium, Matricaria en Zonnebloemen.

Peter van Noort (Evanthia) besprak de nieuwe Stox® Stock en Barcelona Dianthus met het team van Green Valley Floral.

Kelly Meringolo van InFlora Cut Flowers bekeek de nieuwe Dahlia's samen met Drew Groezinger van Clara Joyce Flowers.

Peter van Noort van Evanthia bekeek de Matricaria-proef met Kelly Meringolo van InFlora Cut Flowers en het team van Camflor. Matricaria Cameron is de nieuwste introductie van Evanthia, verbeterd voor uniformiteit en meer vulling van bloemblaadjes.

"Danziger's Focal Scoop deed het goed in een vergelijkingsproef met de oudere zaadvariëteiten. Klanten waren onder de indruk van de bloemgrootte en steelsterkte van de Focal Scoop serie."

Takii had een zonnebloemproefveld met allerlei verschillende soorten om te vergelijken. Klanten maakten ook kennis met nieuwe Lisianthus, Asters, Leeuwenbekjes, Violieren en Gomphrena tijdens presentaties in tunnels en kassen.

PanAmerican Seed toonde hun BloomStudios snijbloemenassortiment met kas- en tunnelproeven. "Het meest opvallend is een serie-upgrade voor Snapdragon Monaco (groep 2,3) voor volgend jaar met betere kleuren, helderdere kleuren en een betere kwaliteit. Nieuwe variëteiten zullen worden geïntroduceerd in hun Dianthus Sweet Series zoals Celosia Sunday Bright Orange. Het is zo'n felle oranje dat Nederlandse telers het wel eens leuk zouden kunnen vinden voor Koningsdag."

Voor meer informatie:
Express Seed Company
www.expressseed.com

InFlora Cut FlowersTM
www.infloracutflowers.com

Publicatiedatum: