Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CO₂-tree

"Deze boom valt net een beetje buiten de boot, maar heeft de toekomst"

Tholen - Zo'n acht jaar geleden is de selectie van 'Futuro' ontstaan na heel goed selecteren. De 'Futuro' is een variant van de Paulownia Elongata, een boom die zich kenmerkt door een hele snelle groei. Het begon allemaal in het laboratorium van Boereboom Invitro Cultures, maar inmiddels is de plant ook beschikbaar bij allerlei kwekerijen, zoals bij Van Oploo Tuinplanten die de 'CO₂-tree' lieten zien bij Plantarium Groen-Direkt.

Drie maanden na het planten van een 12 centimeter plug, heeft de plant een lengte van ongeveer 1,65 meter. Hij neemt veel CO₂ op door de snelle groei, wat weer verschillende voordelen oplevert zoals een hoge opbrengst van carbon credits en productie van duurzaam hout. In de Nederlandse markt is de grootste interesse in de 'Futuro' van akkerbouwers die grond braak hebben liggen, maar een ander deel van de geïnteresseerden zijn kwekers die de boom op pot kweken.

In het assortiment van Van Oploo valt de boom net een beetje buiten de boot, vertelt Alexander. "Wij hebben de CO₂-tree, zoals wij die noemen, ingestuurd als deelnemer aan de Beste Marktinnovatie bij Plantarium en hij staat ook heel prominent in onze stand. Hij valt op tussen alle andere planten en boompjes, omdat hij wellicht niet helemaal in ons assortiment lijkt te passen. We geloven in de toekomst van deze snelgroeiende boom, die de unieke eigenschap heeft om vijf keer meer CO₂ op te nemen dan een gewone boom, en zijn daarom ook blij met de CO₂-tree in ons assortiment."

Voor meer informatie:
Van Oploo Tuinplanten
Lijndonkseweg 32
4854 NK Bavel
Tel: 0161 74 50 30
[email protected]
www.vanoplootuinplanten.nl