Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schoneveld Breeding

Hoogwaardige kwaliteit door het balanceren van energie tussen ontwikkeling en verbetering

Wanneer je aan een veredelingsbedrijf denkt, komen nieuwe kleuren en speciale eigenschappen voor consumenten in gedachten. Echter, een gesprek met Kathy McKay, regiomanager voor Noord Amerika bij Schoneveld Breeding, onthult een verrassend perspectief. "Onze focus ligt niet alleen op het ontwikkelen van nieuwe producten. Bij Schoneveld Breeding leggen we de nadruk op het verbeteren van wat al bestaat. We bieden meer waarde aan alle partners in de keten, waarbij we zoeken naar manieren om onze producten zo efficiënt mogelijk te laten groeien en het hoogste rendement opleveren."

Schoneveld Breeding geeft graag een energieboost tijdens de jaarlijkse open dagen. Kathy leidt haar klanten enthousiast rond tijdens deze weken eind oktober. "Deze dagen stellen ons in staat om onze producten naast elkaar te tonen. Belangrijker nog, het is een kans om het potentieel te demonstreren dat kwekers kunnen bereiken met onze zaden."

Inspiratie
"In onze eigen kassen zijn de omstandigheden optimaal. Alle materialen, technieken en klimaatomstandigheden beheersen we volledig. Wat je ziet tijdens de open dagen zijn onze producten in optima forma. Dit inspireert onze klanten. Bijvoorbeeld, wanneer ik ons gesloten watersysteem laat zien, hebben klanten misschien niet zulke technieken, maar ze raken wel geïnspireerd. Ze krijgen ideeën over het optimaliseren van hun productie om nóg betere planten te telen. Het rondleiden van klanten, zowel persoonlijk als online, is zeer bevredigend omdat je hun energieboost door de interactie kunt voelen."


"De meeste planten vertragen in warme omstandigheden, maar niet Elegante. Het is een geweldig product."

Super Serie Elegante
Voor Kathy belichaamt Super Serie Elegante de energie die Schoneveld Breeding wereldwijd verspreidt. "Elegante werd enkele jaren geleden in Noord-Amerika geïntroduceerd en is nu wereldwijd beschikbaar. Deze cyclaam met middelgrote bloemen, hittebestendigheid heeft een iets open structuur. Bovendien heeft de bloeitijd geen last van hoge temperaturen. De meeste planten vertragen in warme omstandigheden, maar niet Elegante. Het is een geweldig product."

Wijd zetten of niet
Kathy bezoekt graag kwekers die nieuw zijn met Elegante. "Elegante brengt de helft van zijn leven door bij de jongeplantenkweker en de andere helft bij de kweker. In de eerste 8 weken na het oppotten ontwikkelt de plant wortels, maar je hoeft de potten niet wijder te zetten. Normaal gebeurt dit na 6 of 7 weken. Elegante blijft groeien tijdens deze weken zonder deze extra ruimte nodig te hebben."

"Als het kleine zusje van Leopardo is Elegante een waardig lid van de hittebestendige familie."

Wonder
"Dan, na 8 weken, gebeurt er een klein wonder," vervolgt Kathy. "Je zet de potten wijder en – boem – Elegante vult de pot razendsnel. Deze manier van groeien betekent minder werk voor de kweker. De bouw van de plant heeft daarnaast als resultaat dat Elegante niet snel last heeft van ziekten en uitstekend presteert in warme omstandigheden. Als het kleine zusje van Leopardo is Elegante een gewaardeerd lid van de hittebestendige familie, met Verano als de mini-variant."

Jaarrond beschikbaar
Over families gesproken, er zijn er een aantal meer te benoemen. Neem de lijn van middelgrote cyclamen: Elegante, Allure en Macro. "Ze zijn geschikt voor respectievelijk de laat in de zomer begin herfst, de herfst en de winter. Maar voor mij," zegt Kathy, "is Allure een fantastisch product om het hele jaar door te verkopen. De veredelaars van Schoneveld Breeding hebben veel energie gestoken in het ontwikkelen van productlijnen waarmee kwekers wereldwijd Schoneveld Breeding producten in elke gewenste maat kunnen kweken, het hele jaar door."

Energie in veredeling
"Denk aan de grootbloemige cyclamen. Heb je er een nodig voor laat in de zomer? Kies dan voor Leopardo. Voor laat in de herfst of de winter is Mammoth NxtGen jouw product. En om de donkere dagen van het einde van de winter op te fleuren, ga je voor Vintro." Kathy benadrukt ook een van de nieuwste ontwikkelingen van Schoneveld Breeding: Super Serie Fusion. "Aanvankelijk beschikbaar in één kleur als grootbloemige cyclamen, is de midi variant nu beschikbaar in drie kleuren. Fusion is zeer stabiel en gemakkelijk te kweken. Een perfect voorbeeld van waar Schoneveld Breeding zijn energie in investeert: de veredeling afdeling. Het selecteren van de juiste planten voor deze variant was een enorme klus, maar onze investering van tijd en energie heeft zijn vruchten afgeworpen. We zijn erg trots op Fusion, die laat zien waar Schoneveld Breeding voor staat: hoogwaardige producten waarop kwekers echt kunnen vertrouwen."

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
Sluinerweg 15
7384 SC Wilp
Tel: 0571 27 17 17
[email protected]
www.schoneveld.nl