Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werelds eerste bodembedekkende pluimhortensia overtuigt vakjury

De nieuwe Hydrangea paniculata 'Groundbreaker Blush' werd voor het eerst gepresenteerd op de najaarseditie van de Plantarium | Groen-Direkt 2024 en direct bekroond met een gouden medaille bij de "Green Retail Awards" in de categorie "Beste Nieuwigheid". De onafhankelijke, deskundige KVBC-jury beoordeelt de planten visueel op hun sierwaarde, zoals bloeikleur, bloeitijd en -duur, bladkleur, plantvorm, enz., evenals op eigenschappen zoals gezondheid, vermeerdering en toepassingen en presentatie van de plant. De door hortensiaspecialist Alex Schoemaker gekweekte 'Groundbreaker Blush' wordt met haar compacte en lage groei tot een maximale hoogte van 30 cm beschouwd als de eerste bodembedekkende pluimhortensia ter wereld. Ook de vakjury was overtuigd van de uitzonderlijke eigenschappen en de hoge kwaliteit van deze innovatieve nieuwigheid. Alex Schoemaker uit Boskoop is al bekend om zijn Living Creations-hortensia's.

Naast de voor hortensia's uitzonderlijke grootte, overtuigt de 'Groundbreaker Blush' met een lange bloeitijd van tot wel 100 dagen. Blush is de eerste variëteit, en in de komende jaren zullen verdere kleuren het concept uitbreiden. De Hydrangea toont in juli haar bloemen, die gedurende de zomer van kleur veranderen, van wit naar lichtroze en uiteindelijk naar intens roze, en ze blijven behouden tot in september. Bovendien is de 'Groundbreaker Blush' zeer onderhoudsvriendelijk en winterhard tot -30°C. Dankzij haar eigenschappen is de bodembedekkende pluimhortensia uitstekend geschikt voor beplanting van grote oppervlakken en als randbeplanting. Maar ook als kuipplant en in de bloemisterij komt deze uitzonderlijke hortensia goed tot haar recht.

'Groundbreaker Blush' wordt geproduceerd in de kwekerijen Heinje en Hinrichs (Duitsland), Alex Schoemaker en Hoogenraad (Nederland) en Globe Planter (Frankrijk). Vanaf 2025 zal ze verkrijgbaar zijn in tuincentra en bij gespecialiseerde handelaren, in een roze pot met bedrukking. Het hele jaar door wordt 'Groundbreaker Blush' aangeboden in potmaat P14. In de zomer zal ze bovendien als bloeiende plant beschikbaar zijn in de maten P17, P19 en P23, met een extra geïllustreerd etiket.

Foto: Groundbreaker / Plantipp BV

Voor meer informatie:
Alex Schoemaker
Living Creations BV
Tel:+31 (0)6 55 73 37 86
[email protected]
www.hydrangea-groundbreaker.com

Publicatiedatum: