Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robin van der Schaaf, 2Plants International

"Een sterke presteerder met een uitzonderlijke uitstraling"

"De bloemenbranche zit nooit stil. Er is een constante behoefte aan verbeterde variëteiten en nieuwere introducties om te voorzien in de behoefte van de massamarkt, maar ook van de kleinere onafhankelijke tuincentra," zegt Robin van Schaaf van 2Plant International.

Dit bedrijf levert lelies (Lily looks), Callas en bloeiende vaste planten aan de professionele bloemenkweker in de hele VS en Canada, met een focus op de grotere kwekers. Robin wijst erop dat ze rechtstreeks aan kwekers verkopen zonder tussenkomst van een tussenpersoon.

Op Cultivate'24 lanceerden ze hun Calla 'Frozen Queen' variëteit. We interviewden Robin om meer te weten te komen over deze variëteit, die hij ziet als een "doorbraak in de veredeling".

Calla 'Frozen Queen'
Dit maakte ons natuurlijk nieuwsgierig naar de eigenschappen van deze bloem. Volgens Robin is het vooral het blad dat opvalt: "Het is een Calla met een bonte bladkleur. Ze produceert warmroze tot rood gekleurde bloemen die prachtig contrasteren met de bladeren. We hebben hem 'Frozen Queen' genoemd omdat het weergeeft hoe deze Calla eruitziet. Momenteel is er niets vergelijkbaars op de markt."


Het blad

Hij vestigt de aandacht op de prestaties van de plant: "We hebben deze variëteit zowel binnen als buiten getest en wat ons is opgevallen, is dat het blad zelfs in de volle zon niet verbrandde of verschroeide. Ze vertakt goed, wat een groot pluspunt is om de pot te vullen. Met andere woorden, het is een sterke presteerder met een uitzonderlijke uitstraling."

Telen
Zoals gezegd werd de Calla 'Frozen Queen' voor het eerst geïntroduceerd in juli, bij Cultivate in Ohio. Robin legt uit waarom het team van 2Plants International voor deze locatie koos om hun nieuwste variëteit te presenteren. "Het was de perfecte timing. We hadden namelijk een contract getekend dat bepaalde dat we deze variëteit ongeveer 6 weken voor Cultivate aan groothandelaren zouden verkopen. Afgezien daarvan is het altijd al een heel goede show voor ons geweest. We zijn elk jaar aanwezig, al sinds 2Plant International bestaat."


Frank Ritico, mede-eigenaar 2Plant International, met de Calla 'Frozen Queen'.

In afwachting van feedback
Op dit moment wacht het team op feedback van kwekers. "We zijn momenteel bezig om de 'Frozen Queen' bij kwekers te plaatsen. Tot nu toe was er veel interesse en zijn er verschillende proeven verstuurd. We zijn benieuwd naar de reacties. Zodra we de feedback krijgen, zullen we zien hoeveel potentie deze calla heeft en of ze haar eigen plaats zal genereren," besluit Robin.

Voor meer informatie:
2PlantInternational
www.2plant.com

Publicatiedatum: