Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Garden Cyclaam

"Een cyclaam kan juist buiten ook de boel opfleuren"

Tholen - De cyclaam heeft met zijn witte, roze en rode tinten wellicht nog steeds een beetje de reputatie als bloemetje voor in de vensterbank, maar al enige tijd is Glastuinbouw Nederland bezig om de cyclaam ook als buitenplant te promoten. Deze kleurrijke plant verdient namelijk veel meer dan alleen een plekje in huis, vindt Peter Rodenrijs. Hij was aanwezig bij Plantarium | Groen-Direkt, omgeven door cyclamen om deze te promoten.

"Namens 44 kwekers sta ik hier om cyclamen voor buiten te promoten. Het zijn prachtige plantjes die niet alleen voor binnen geschikt zijn, maar juist ook buiten heel mooi kunnen zijn. Ik heb ze zelf thuis bij de voordeur staan, en ze fleuren de boel zeker op," vertelt hij.

Cyclaam als buitenplant
"Het is eigenlijk nog helemaal niet zo bekend dat de cyclaam ook in het najaar prima als buitenplant gebruikt kan worden," vertelt Peter. "De Garden Cyclaam is speciaal ontwikkeld voor buitengebruik en makkelijk te onderhouden. Zoals hij bij mijn voordeur staat, kan hij ook heel leuk op een balkon of terras. Zelfs tijdens een zachte winter kan deze plant overleven, maar bij nachtvorst vindt hij het niet zo leuk meer en is het seizoen voor de Garden Cyclaam voorbij."

Samenwerking en promotie
Het promoten van de cyclaam als buitenplant wordt gedaan door alle betrokken kwekers. Door de samenwerking kunnen ze bijvoorbeeld deelnemen aan beurzen, wordt de fotografie verzorgd en de website onderhouden. Door de gezamenlijke inzet hopen de kwekers de veelzijdigheid van de cyclaam verder te promoten en consumenten te inspireren om deze fleurige plant ook buiten een mooie plek te geven.

Voor meer informatie:
Garden Cyclaam
Tel: +31(0)85 0036 400
[email protected]
www.cyclaam.eu