Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overheid gaat zorgen dat aardwarmte sneller bij afnemer komt

Het warmtesysteem Zuid-Holland, waarin geothermiebronnen een belangrijk onderdeel vormen, heeft in het Rijksoverheids-meerjarenprogramma Infrastructuur Energie & Klimaat een nMIEK-status gekregen. Het warmtesysteem is hiermee een nationaal project, wat betekent dat de Rijksoverheid de provincie en de RES-regio's in Zuid-Holland gaat helpen om warmte van bron tot gebruiker sneller en beter van de grond te krijgen.

Tjerk Wagenaar is de programma-directeur van het nMIEK en een belangrijke gesprekspartner voor Geothermie Nederland. Het programma moet ervoor zorgen dat alle betrokken partijen op een gecoƶrdineerde en efficiƫnte manier samenwerken om sneller duurzame warmte te realiseren. Geothermie Nederland is regelmatig in gesprek over hoe het nMiek-programma meerdere geothermieprojecten op verschillende vlakken kan ondersteunen.

Bron: Geothermie Nederland

Publicatiedatum: